Реал Мадрид постигна очаквана домакинска победа с 2:1 над Райо Валекано, но можеше да не стигне до нея. Тимът на Карло Анчелоти поведе набързо с два чисти гола след попаденията на Тони Кроос (14) и Карим Бензема (38). През второто полувреме обаче Райо Валекано намали чрез Радамел Фалкао (77), а в добавеното време на срещата като по чудо не изравни.

В крайна сметка “Кралете” удържаха крехкия си аванс и се изкачиха на върха в класирането с 27 точки, с две повече от Реал Сосиедад. Райо Валекано пък продължава с позитивното си представянето от началото на сезона и към момента е 6-ти с 20 точки.  

Двубоят започна с ранен шанс за гостите и още в първата минута Алваро Гарсия изскочи на стрелкова позиция, но прати топката покрай вратата. Постепенно хората на Карло Анчелоти показаха кой е по-добрият отбор и положенията пред противниковата врата започнаха да се редят едно след друго.

В 4-та минута Винисиус получи добро подаване от Бензема и реализира, но голът не отменен заради засада на французина. Малко след това самият Бензема пробва късмета си след пас на Асенсио, но не успя да реализира.

Малко след това Кроос даде аванс на домакините. В 14-та минута Реал изгради прекрасна атака, при която Винисиус превзе голяма площ в противниковата половина, подаде на Асенсио, който от дясното крило намери около дузпата Кроос. Германецът засече перфектно топката и я забоде под гредата за 1:0. Първоначално голът бе отменен заради засада на Асенсио, но ВАР сигнализира на главния рефер, че такава няма.

Райо се опита да се върне в мача, но Оскар Трехо и Нтека не затрудниха Куртоа с удари в очертанията на вратата. За сметка на това Реал играеше с настроение и пропусна още няколко изгодни ситуации. Така се стигна до 38-та минута, когато Бензема реализира 10-тия си гол в Ла Лига този сезон. Давид Алаба центрира перфектно от лявото крило, Димитриевски не успя да избие топката и я пусна зад себе си, където Бензема с лекота я засече в мрежата за 2:0.

Малко след това Бензема бе много близо до втория си гол, но не успя да направи добавка отблизо, след като миг по-рано стражът на гостите отрази удар на Винисиус.

Самият Винисиус без малко не вкара гола на сезона в началото на второто полувреме. Бразилецът тръгна от центъра и навърза цялата защита на гостите с фантастичен пробив, след това стреля покрай стража на Райо, но около голлинията топката бе изчистена от защитник. Последваха пропуски на Асенсио и Бензема, а в 62-та минута французинът бе отново на сантиметри от гола.

Реал изгради поредната си много качествена атака, при която Винисиус пусна с пета към Менди в наказателното поле, който върна топката зад себе си също с пета към Бензема. Нападателят стреля технично по диагонала, но топката мина малко над вратата.

В 71-та минута и Асенсио стреля на сантиметри от вратата, а четири по-късно Райо можеше да изравни. Резервата Бебе проби в наказателното поле на Реал и с мощен удар в близкия ъгъл направи безпомощен Куртоа. Топката обаче се отби в страничната греда. Само две минути по-късно друга резерва Радамел Фалкао все пак реализира.

Опитният нападател засече с глава едно центриране отляво на Алваро Гарсия, топката се отклони в петата на Алаба и се оплете в мрежата зад Куртоа. Това бе 5-ти гол за Фалкао от началото на сезона, но малко след това получи разтежение в адукторите и бе заменен.

До края Реал запази преднината си, въпреки че в до края на мача Райо натисна. В добавеното време на срещата удар на Посо бе спасен от Тони Кроос около голлинията. Малко след това Куртоа спаси шут извън наказателното поле.

Реал Мадрид - Райо Валекано 2:1
1:0 Тони Кроос 14’
2:0 Карим Бензема 38’
2:1 Радамел Фалкао 77’

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал (90 - Начо), Милитао, Алаба, Менди, Камавинга, Каземиро, Кроос, Винисиус, Асенсио (83 - Васкес), Бензема (83 - Азар)

Райо Валекано: Димитриевски, Балилу, Савелич (81 - Посо), Катена, Фран Гарсия, Оскар, Комесаня, Иси (60 - Бебе), Трехо (60 - Лопес), Алваро, Нтека (77 - Фалкао - 81 - Наваро)