Реал Мадрид размаза Гранада с 4:1 като гост в мач от 13-ия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Лос Карменес".

Момчетата на Карло Анчелоти доминираха през първото полувреме и малко след средата му вече имаха два гола преднина, дело на Марко Асенсио и Начо Фернандес. С две асистенции пък се отличи Тони Кроос.

Гостите бяха много близо до трето попадение, но насочената от Асенсио топка беше изчистена на голлинията. Малко по-късно домакините се върнаха в мача, защото Луис Суарес вкара с рикошет.

След почивката Реал Мадрид изпепели надеждите на своя противник. Винисиус върна аванса от две попадения, а четвърт час преди края Ферлан Менди сложи точка на спора. Между двете попадения беше изгонен Мончу от състава на Гранада.

Така Реал Мадрид събра 30 точки и се завърна на върха в таблицата, докато Гранада остава в зоната на изпадащите с актив от 11 пункта.


Домакините стартираха много надъхано и дори създадоха първия напрегнат момент при центриране отляво, завършил само със спечелен корнер. Постепенно гостите взеха инициативата и Винисиус загря ръкавиците на вратаря Луис Максимиано.

В 19-ата минута Марко Асенсио изведе "белия балет" напред в резултата. Той получи подаване от Тони Кроос по десния фланг, напредна и стреля в долния ляв ъгъл. Максимиано успя да докосне топката, но не и нейният полет към мрежата.

По изключително красив начин Реал удвои аванса си малко след това. Тони Кроос изпълни корнера към Лука Модрич, който му върна и германецът записа втора асистенция за деня. Този път голът беше на Начо Фернандес, реализирал с удар от движение и с помощта на напречната греда.

Домакините бяха близо до рухване, когато Асенсио беше на сантиметри от второто си попадение, но Алберто Соро изчисти на самата голлиния. Така дойде 34-ата минута, в която Гранада намали от нищото. Колумбиецът Луис Суарес шутира извън пеналта и реализира чрез рикошет в тялото на Начо.

Към края на първата част Карим Бензема отправи плътен и точен изстрел, но Максимиано обра овациите, на малко след това на отсрещната врата Суарес би покрай лявата греда.

Второто полувреме започна с очаквана канонада на "белия балет" с оглед на добрата игра на Реал преди паузата. Даниел Карвахал, Тони Кроос и Ферлан Менди обаче бяха неточни.

Нещата си дойдоха по местата в 56-ата минута, когато мадридчани възстановиха разликата от два гола в своя полза. Лука Модрич излезе на стрелкова позиция след хитър пас на Бензема, но като типичен опитен плеймейкър не се полакоми и сервира кълбото за Винисиус, вкарал на празна врата.

Суарес опита да върне своите в мача, но стреля над вратата, а в 67-ата минута Гранада получи ново кроше, защото защитникът Мончу беше изгонен с директен червен картон за балтия срещу Винисиус. 

Четвърт час преди края на редовното време и илюзорните надежди на домакините рухнаха, защото Реал вкара четвърто попадение. Ферлан Менди се включи от дълбочина и се разписа след подаване на Каземиро.

В заключителната част на мача гостите видимо се отпуснаха и позволиха на вратаря си Тибо Куртоа да блесне с две хубави спасявания за тонус.

 

Гранада - Реал Мадрид 1:4

0:1 Марко Асенсио - 19'
0:2 Начо Фернандес - 25'
1:2 Луис Суарес - 34'
1:3 Винисиус - 56'
1:4 Ферлан Менди - 76'

Червен картон (директен): Мончу (Гранада) - 67'