Реал Мадрид си върна за шокиращата загуба с 1:2 от Шериф Тираспол в първия мач между двата отбора и взе безпроблемен успех с 3:0 в Молдова. Тимът на Карло Анчелоти нито за момент не показа съмнения в по-високата си класа и в крайна сметка стигна до успеха след голове на Давид Алаба (30), Тони Кроос (45) и Карим Бензема (56).

Така Реал Мадрид се класира за осминафиналите на Шампионската лига, а в последния кръг ще стане ясно дали ще излезе от Група D като победител. Към момента испанският гранд има 12 точки, с 2 повече от Интер. А в последния си мач “Кралете” посрещат именно италианския шампион на “Сантяго Бернабеу”. Шериф пък ще продължи напролет в Лига Европа, след като събира актив от 6 точки, а на последното място е Шахтьор Донецк с 1.

Реал не даде много възможности на съперника си и още от първите минути пое контрола върху топката. В 8-та Бензема беше изведен от Родриго, но не успя да нанесе удар. Две минути по-късно Кроос отправи опасен шут, но предизвика добрата реакция на вратаря на домакините Атанасиадис. Малко след това гол на Бензема беше отменен заради засада.

Добрите атаки на Реал продължиха, но Родриго и Модрич също нямаха късмет да открият резултата. Той се усмихна все пак на Давид Алаба в 30-та минута. Австрийският национал стреля от свободен удар, топката се отклони в тялото на човек от стената и влезе в мрежата на домакините - 1:0 за Реал.

В 41-та минута Дани Карвахал засече от воле центриране от лявото крило, но прати топката на сантиметри над гредата. В добавеното време на първото полувреме Реал отбеляза втори гол. Гостите изградиха прекрасна многоходова атака, при която Тони Кроос бе намерен на границата на наказателното поле. Халфът на испанците отправи клиничен удар и с помощта на горната греда реализира за 2:0.

След почивката Реал опита да намали оборотите, но въпреки това уби всякаква интрига в срещата в 56-та минута. Карим Бензема отбеляза дежурното си попадение, след като бе намерен на границата на наказателното поле от Менди и оплете топката в мрежата с прецизен удар.

Домакините опитаха да зарадват феновете си поне с един гол, но в 63-та минута Густаво Дуланто не успя да отправи достатъчно точен удар след разбъркване в наказателното поле на Реал. Пет минути по-късно Адама Траоре стреля опасно, но Тибо Куртоа спаси. Минута по-късно героят на молдовците от първия мач Себастиал Тил удари греда, след като засече с глава центриране от крилото.

В края на срещата резервата за испанците Марко Асенсио имаше две добри възможности да вкара четвърти гол за тима си, но и в двата случая вратарят на домакините Атанасиадис показа прекрасния си рефлекс.

Шериф Тираспол - Реал Мадрид 0:3
0:1 Давид Алаба 30’
0:2 Тони Кроос 45+1’
0:3 Карим Бензема 56’

Шериф Тираспол: Атанасиадис, Костанца, Арболеда, Дуланто, Кристиано, Адо, Траоре (81 - Кожокару), Коловос (59 - Николов), Тил, Фелипе (60 - Джулиен), Кастанеда (59 - Янсане)

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал (65 - Васкес), Милитао, Алаба (65 - Начо), Менди (61 - Марсело), Каземиро (84 - Бланко), Кроос, Модрич, Родриго (84 - Асенсио), Винисиус, Бензема