Страхотен гол на Винисиус Жуниор донесе трудната победа на Реал Мадрид над Севиля с 2:1 в 15-ия кръг на Ла Лига. 

Бразилецът реализира в края на мача с великолепен изстрел, за да завърши обрата и да остави тима на върха в класирането с 33 точки, 4 повече от Атлетико. Андалусийци останаха с 28 на 4-о място.  

За домакините имаше една промяна от победата над Гранада в миналия кръг, като Едер Милитао замени Начо. А гостите промените бяха две, като Ракитич замени Торес в средата на терена, а Гомес се появи в нападение вместо Идриси. 

Домакините започнаха с пълен контрол върху топката още от началото, но Севиля бързо се окопити и успя да поведе в 12-ата минута. След корнер Рафа Мир остана абсолютно свободен и с глава насочи топката в далечния ъгъл, не оставяйки шансове на Тибо Куртоа. Това обаче бе много сериозна грешка в защитата на домакините. 

Малко след това домакините едва не се самоубиха. Карвахал предаде топката на голмайстора Мир в наказателното поле, нападателят заобиколи Куртоа и насочи към празната врата, но в последния момент Дейвид Алаба успя да избие и така да предотврати сигурен гол. Изключителен късмет за домакините. 

Развоя на събитията изнерви столичани и Каземиро направи доста груб фал срещу Жордан, предизвиквайки сдърпване и размяна на реплики, но все пак страстите бързо се успокоиха без да се стигне до нещо сериозно. 

Реал определено бе разколебан и не бе никак убедителен в играта си в защита. Рафа Мир не спираше да тормози отбраната на Белите, които не успяваха да стигнат и до нещо кой знае какво в нападение преди късметът им да се усмихне. 
 
В 32-ата минута далечен удар на Милитао изненада Ясин Буну, който не изби добре топката, тя се отби в гредата и Карим Бензема бе на точното място, за да направи добавка и да изравни за 1:1. 

В 37-ата минута Алаба действа доста нескопосано срещу Окампос в наказателното поле, но съдията не се впечатли. Малко преди почивката дойде опасен удар  на Марко Асенсио, но покрай целта. 

След паузата Белите продължиха да имат предимство, но без да успява да създаде серия чисти положения. Все пак в 57-ата минута Асенсио бе изведен отлично, но пропусна целта с разочароващ изстрел.  Натискът обаче определено се засилваше, докато гостите започваха за изгеждат доволни и на равенството. 

И изглеждаше, че са на път да го постигнат преди в 87-ата минута Винисиус да излезе на сцената. Бразилецът получи вляво на атаката, влезе към центъра и със страхотен удар препарира Ясин Буну, за да осигури важната победа. 

Реал Мадрид – Севиля    2:1

0:1    Рафа Мир 12
1:1    Бензема 32
2:1    Винисиус 87

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Алаба, Милитао, Алаба, Каземиро, Кроос, Модрич (73 Камавинга), Винисиус, Бензема, Асенсио (73 Валверде)
Севиля: Буну, Монтиел (91 Мунир), Кунде, Диего Карлос, Акуня, Жордан (82 Оскар Родригес), Фернандо, Ракитич (71 Дилейни), Окампос, Мир, Гомес (82 Торес)