Реал Мадрид победи като гост Реал Сосиедад с 2:0, а неочакваният герой за испанския гранд бе Лука Йович. Сърбинът замени в началото на мача контузилия се лидер на тима Карим Бензема, а в началото на второто полувреме изработи 10-тия гол за сезона на Винисиус (47) и сам реализира в 57-та минута.

Така Реал Мадрид се възползва по най-добрия начин от издънката на Атлетико Мадрид по-рано днес - домакинската загуба с 1:2 от Майорка. “Кралете” увеличиха преднината си на върха в класирането и вече имат 39 точки. Втори с 31 и мач по-малко е Севиля. Следват Бетис с 30 и Атлетико Мадрид с 29 и мач по-малко.

Победата на Реал бе осма поредна във всички турнири, докато поражението за Реал Сосиедад бе първо домакинско за тима този сезон. Баските са на петото място в Ла Лига с 29 точки.

Следващата седмица ще бъде тежка за момчетата на Карло Анчелоти. Във вторник Реал посреща Интер в пряк сблъсък за първото място в Група D на Шампионската лига. В неделя пък посреща на “Сантяго Бернабеу” Атлетико Мадрид.

Първото полувреме бе равностойно и на моменти скучновато. В третата минута Винисиус пробва късмета си, но ударът му не затрудни Алекс Ремиро. За домакините много активни бяха Исак и Сьорлот, които причиниха някои затруднения за защитата на гостите.

Големият проблем за Реал дойде в 16-та минута, когато лидерът на тима Карим Бензема получи контузия и бе заменен от Лука Йович. Сърбинът в последствие щеше да се окаже големият герой за тима си.

До края на полувремето нямаше чиста голова ситуация пред някоя от двете врати, като изключим един блокиран удар на Исак. Шведският национал стреля от изгодна позиция в тялото на Милитао.

Реал започна вихрено второто полувреме и в първите 15 минути след подновяването на играта реши всичко. В 47-та Винисиус даде аванс за тима си след страхотна атака. Бразилецът и Йович разсякоха защитата на домакините с двойно подаване, сърбинът чукна топката към Вини Жуниор, който с лекота от точката на дузпата насочи топката в мрежата. Това бе 10-ти гол за бразилеца в Ла Лига този сезон.

Малко след това двамата отново комбинираха успешно, като този път ударът на Винисиус бе неточен. В 57-та минута Реал удари за втори път. След центриране в наказателното поле на домакините Каземиро надскочи пазача си и с глава продължи пътя на топката към Йович. Сърбинът пък на метри от вратата нямаше как да сбърка и покачи резултата на 2:0.

В 87-та минута Винисиус можеше да вкара и втория си гол в мача, след като бе изведен от Милитао сам срещу вратаря на гостите. Алекс Ремиро обаче отрази.

Реал Сосиедад - Реал Мадрид 0:2
0:1 Винисиус 47’
0:2 Лука Йович 57’

Реал Сосиедад: Ремиро, Горосабел (68 - Салдуа), Субелдия, Льо Норман, Рико (86 - Муньос), Янузай (68 - Порту), Гевара (61 - Туриентес), Субименди, Оярсабал, Сьорлот (61 - Беренечеа), Исак

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Менди, Модрич, Каземиро (65 - Камавинга), Кроос (81 - Валверде), Родриго (81 - Асенсио), Винисиус, Бензема (16 - Йович)