Челси е на път да загуби един от най-добрите си защитници, след като се твърди, че Антонио Рюдигер е постигнал договорка с Реал Мадрид и ще премине при испанците след края на сезона като свободен агент. 

Сините искат да го задържат, но на този етап преговорите за удължаването на контракта му удрят на камък, а и предложението на Реал във финансово отношение е доста по-добро от това на лондончани. 

Според „Индипендънт“ от Мадрид вече са се разбрали за привличането на 28-годишния Рюдигер с неговия брат и агент Сар Сенеси, който се е срещнал с ръководството на Кралете преди няколко седмици. 

Официално разговорите ще могат да започнат на 1 януари, като дотогава Челси има възможност да подобри предложението си и евентуално да задържи германеца. Към него обаче сериозен интерес има и от Байерн. 

Рюдигер възроди кариерата си след идването на Томас Тухел, за да се превърне в ключова фигура във формацията с трима централни защитници и бе в основата на триумфа в Шампионската лига през пролетта. През този този той също играе изключително редовно и силно.