Реал нокаутира Атлетико с 2:0 в дербито на Мадрид и уби шансовете на „дюшекчиите“ да защитят шампионската си титла в испанската Ла Лига. Успехът за „лос бланкос“ донесоха топреализаторът на тима Карим Бензема и Марко Асенсио, а Винисиус Жуниор асистира за попаденията им.

Хората на Карло Анчелоти продължават да газят наред и са се устремили мощно към триумфиране с титлата през този сезон. Те записаха седмата си поредна победа в шампионата и общо 11-а с мачовете от групите на Шампионската лига. Тимът на Симеоне пък регистрира второ поредно поражение в първенството.

Реал се бетонира на върха във временното класиране с актив от 42 точки след 17 изиграни срещи. Атлетико остана на четвъртото място с 29 пункта и мач по-малко. Така разликата между двата тима набъбна на цели 13 точки в полза на "лос бланкос".

„Белите“ владееха инициативата през по-голямата част от дербито и застреляха съперника си с по едно попадение през двете полувремена – страхотен гол от воле на Бензема преди почивката и попадение на Асенсио през втората час. Куртоа се изяви отлично на няколко пъти отчая играчите на Атлетико.

Карим Бензема поведе атаката на Реал, след като се възстанови от травмата, която получи срещу Реал Сосиедад. Чоло Симеоне пък остави Луис Суарес и Жоао Феликс на резервната скамейка.

Двата отбора се вкопчиха в здрава битка веднага след първия съдийски сигнал. И „кралете“ и „дюшекчиите“ обаче не се втурнаха в бесни атаки, а действаха внимателно, борейки се за всяка педя терен на „Сантяго Бернабеу“. Все пак „белите“ диктуваха събитията, а хората на Чоло Симеоне не изневеряваха на стила си и дебнеха за мълниеносни контраатаки.

Куня отправи първия удар по посока на една от двете врати в 4-ата минута, но той премина встрани от десния страничен стълб. В следващите минути не се случваше нищо интересно.

Така се стигна до 16-ата минута, когато Карим Бензема взриви трибуните, откривайки резултата. Винисиус Жуниор нахлу отдясно,  центрира към французина, който със страхотен удар от воле от точката на дузпата разстреля Ян Облак – 1:0. Попадението е под №14 за Бензема от началото на сезона в Ла Лига.

Атлети пробва да притисне съперника си и да се върне в мача, но Куртоа продължи да скучае. В 35-ата минута дойде време и белгийският страж да покаже, че е на терена. Куртоа отрази страхотен шут на Гризман от пряк свободен удар.

Ян Облак също се изяви 3 минути по-късно, избивайки в корнер техничен удар на Винисиус.

На почивката Анчелоти смени Бензема, който явно не е напълно готов за цял мач. На неговото място се появи Лука Йович. Симеоне пък смени Гризман и Караско, а не техните места влязоха Жоао Феликс и Лемар.

В 48-ата минута се стигна до карамбол в пеналта на гостите, но Винисиус и Асенсио бяха блокирани. След това Атлетико пропиля две златни възможности за изравняване в рамките на 60 секунди заради отлични изяви на Курбоа. Белгийският страж първо се справи с шут на Феликс, а след това и с удар на Куня.

След като „дюшекчиите“ не се възползваха от шансовете да се върнат в мача, „белите“ убиха интригата с второ попадение. Реализира го Марко Асенсио в 57-ата минута. Винисиус подаде перфектно към испанеца, който матира Облак, пращайки топката в долния му десен ъгъл – 2:0.

Малко след това в игра влезе и Луис Суарес. В 76-ата минута Лемар пробва да изненада Куртоа с удар от фаул, но белгиецът се справи. Само минута по-късно Винисиус не успя да направи преднината на Реал класическа.

До края не паднаха повече попадения, въпреки опитите на Атлетико да вкарат поне почетен гол. Така на "Бернабеу" може да се каже, че "дюшекчиите" сдадоха титлата.

Реал Мадрид – Атлетико Мадрид 2:0

Голмайстори: 1:0 Карим Бензема (16), 2:0 Марко Асенсио (57)

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Менди, Каземиро, Модрич, Кроос, Асенсио, Винисиус, Бензема

Атлетико Мадрид: Облак, Йоренте, Фелипе, Кондогбия, Ермосо, Караско, Коке, Де Пoл, Корея, Куня, Гризман