Поне още трима футболисти от състава на Реал Мадрид са заразени с COVID-19, съобщават испанските медии. Все още информацията не е официално потвърдена от „кралския“ клуб и имената на играчите, които са дали положителен тест не са разкрити.

Така бройката на състезателите от тима на Карло Анчелоти, които са с коронавирус стават петима, след като от клуба обявиха официално в сряда, че Лука Модрич и Марсело са положителни и са поставени под карантина.

Хърватинът и бразилецът са поредните от състава, които се заразяват. С COVID-19 вече се сблъскаха Тони Кроос, Мариано Диас, Едер Милитао, Каземиро, Еден Азар, Лука Йович, Начо Фернандес, Феде Валверде, Карим Бензема, Лунин, Дейвид Алаба и Хесус Вайехо. Случаят с Мариано през юли 2020 година беше първият регистриран в Реал Мадрид.

Така само 11 играчи остават без да са преодолели болестта – Тибо Куртоа, Дани Карвахал, Ферлан Менди, Лукас Васкес, Дани Себайос, Иско, Едуардо Камавинга, Марко Асенсио, Гарет Бейл, Винисиус и Родриго.

Реал Мадрид вече отложи днешната тренировка, която беше насрочена за 11 часа. Сега тя трябва да се проведе от 16:30, но не е изключено изобщо да не се състои. След положителните проби на Модрич и Марсело, всички играчи се подложиха на PCR тестове, за да се види дали има повече заразени.