Кадис измъкна 0:0 като гост на Реал Мадрид на “Сантяго Бернабеу” и си тръгна от испанската столица за втори пореден път непобеден. През миналия сезон “жълтите" победиха Реал с 1:0, но тогава двубоят бе игран на тренировъчния стадион на “Кралете”.

Възпитаниците на Карло Анчелоти имаха смазващо преимущество по отношение на владението на топката - 82% срещу 18%, отправиха и цели 36 изстрела по посока на вратата на гостуващия отбор, но така и не отбелязаха гол. Карим Бензема, който празнува 34-тия си рожден ден и неговите съотборници стреляха 9 пъти в очертанията на вратата, но реалните голови положения в срещата бяха малко. Така "Кралете" прекъснаха серията си от 10 поредни победи във всички турнири.

Въпреки грешната стъпка, Реал продължава да води уверено в Ла Лига с 43 точки и мач повече от втория Севиля, който има 37. Третият Бетис вече изостава с 10. Кадис е на предпоследното 19-то място с едва 14 точки от 18 мача.

Анчелоти имаше доста проблеми със състава си, тъй като не можеше да разчита на Марко Асенсио, Лука Модрич, Марсело, Родриго, Иско, Гарет Бейл и Андрей Лунин, които са заразени с Ковид-19. Контузени пък бяха Мариано Диас и Дани Карваха. Така за първи път от три месеца насам Еден Азар започна като титуляр. Винисиус Жуниор пък изигра стотния си мач с фланелката на Реал и стана седмият бразилец с подобен юбилей.

Реал Мадрид започна силно срещата и владееше в пъти повече топката от съперника си. Гостите пък бяха перфектно наредени в защита и допуснаха малко грешки и положения пред собствената си врата.

Винисиус бе активен в началните минути, като още при една от първите по-сериозни атаки на Реал удар на бразилеца беше блокиран. Малко след това бързакът опита триково да мине покрай защитника на гостите Фали, но той бе добре подсигурен от съотборник, който изчисти.

“Белите” видяха, че трудно ще пробият в наказателното поле на Кадис и в 23-та минута Федерико Валверде пробва с далечен удар. Вратарят на гостите Ледесма обаче показа прекрасен рефлекс и изби в корнер. До края на полувремето хората на Карло Анчелоти така и не намериха пролука в сгъстената защита.

Ситуацията беше подобна и през второто полувреме. В началните минути след подновяването на играта Ледесма отрази опасен удар на Бензема. Малко след това, в 56-та минута, Кроос центрира добре в наказателното поле и намери непокрития Еден Азар на метри от вратата. Белгиецът опита да промени пътя на топката с глава, но се получи прекалено слаб удар и Ледесма нямаше особени проблеми да отрази.

Напрежението пред наказателното поле на Кадис растеше, но “белите” така и не отправяха достатъчно добри изстрели, за да застрашат сериозно Ледесма. Гостите удържаха геройски натиска на Реал и в 74-та минута дочакаха своя златен шанс. Кадис организира прекрасна контраатака, на върха на която бе опитния Алваро Негредо. Таранът бе оставен почти сам около точката на дузпата, но стреля покрай гредата.

В ответната атака Карим Бензема навърза двама защитници на Кадис, след което шутира неточно. Французинът поиска дузпа за нарушение срещу него на Фали, но главният рефер не реагира. Малко след това Бензема шутира от свободен удар във вратарския ъгъл, където Ледесма имаше известни трудности и не направи най-доброто спасяване, но за негов късмет нямаше кой да довкара топката във вратата му.

Еден Азар също опита да спечели дузпа, но съдията бе близо до ситуацията и прецени, че падането му в наказателното поле не заслужава такава. В 88-та минута Тони Кроос също опита късмета си с изстрел извън наказателното поле от малък ъгъл, но предизвика единствено петото спасяване на Ледесма в мача.

Реал Мадрид - Кадис 0:0

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес, Милитао, Алаба, Менди (82 - Начо), Каземиро, Кроос, Валверде (70 - Йович), Азар, Винисиус, Бензема

Кадис: Ледесма, Еспино, Фали, Кала, Акапо, Собрино, Йонсон (85 - Бастида), Аларкон (90 - Мауро), Алехо (71 - Чапела), Фернандес, Лосано (46 - Негредо)