"Кралете" от Реал Мадрид вървят уверено към поредната си шампионска титла в Испания.

Реал започна сезона с нов треньор - Карло Анчелоти, но това не му попречи още в началните мачове да афишира отново шампионските си амбиции. Атмосферата на "Сантяго Бернабеу" е изключително позната за Карлето и той бързо успя да се впише в нея.

"Белия балет" отдавна не тъжи по Кристиано Роналдо, а феновете вече се кланят на Карим Бензема, който е машина за голове и не спира да къса противниковите мрежи.

Бензо вече има 301 гола за Реал и е четвърти във вечната класация на клуба, като много скоро ще задмине и легендите Алфредо ди Стефано и Раул.

Отличен сезон за "белите" прави и Винисиус Жуниор. Бразилецът се намира в супер форма и определено той ще е бъдещето на "кралете".

В средата на терена Тони Кроос, Лука Модрич и Каземиро изживяват втора младост, а в защита Алаба и Милитао сформираха страховита двойка.

Това определено е най-балансираният и можещ отбор в Испания, което е предпоставка за още много победи и успехи. Барса е в тотална дупка, Атлетико Мадрид също крета този сезон, а Севиля е непостоянен в изявите си, което превръща Реал в отявлен фаворит за титлата. 

Столичани се класираха и за 1/8 финалите за Шампионската лига, където обаче се натресоха на ПСЖ. Парижани се явяват фаворити на букмейкърите, но Реал през годините е доказал, че този турнир е неговата запазена марка.

Александър Веселинов, gol.bg