80% от футболните фенове в Саудитска Арабия са от Реал М. Признава ми го един добър саудитски приятел, който ми обяснява, че тези две Суперкупи – тази от 2019-а (4:1 сред дузпи срещу Атлетико М) и сегашната (2:0 срещу Атлетик Б), завоювани от Белия гигант, предизвикаха още повече симпатия, обич и възхищение към този отбор без граници, ненаситен, без ограничения. Атлетик, милият отбор на моя дядо Фернандо, се опита да се състезава и да се изправи срещу изключителния лидер в Ла Лига. Но армията на Анчелоти гази с неудържима скорост. Те знаят какво играят, отдадени са на каузата, радват се на това, което правят и има перфектна комбинация от ветерани (Модрич, Бензема, Кроос…) и новодошли (Винисиус, Родриго, Милитао, Валверде…).

Това е отбор, обединен около майстора на майсторите Карло Анчелоти, който спечели петата си бяла титла. Топтреньор, баща за по-младите, по-голям брат за тези, които започват да побеляват, мъдър човек, който хармонизира фанатичните изисквания на този клуб с гордостта на фланелката. Карлето се наслаждава на това радостно възраждане и успя да зарази включена съблекалня, която мечтае за национален требъл, който е напълно във възможностите – Суперкупа, Ла Лига и Купа на краля. Заложете всичко на бяло. Ще спечелите.

  • Титлите станаха 95

Този нов трофей прекъсва отрицателната мини-серия (капо миналата година) и възобновява триумфалния път от 2020 г. със Зидан на пейката (Ла Лига и Суперкупа). Той е 95-ият в историята на клуба и само един от онази Барса, която продължава да се търкаля щастливо в джакузито на поражението. Реал е готов да ги изпревари (както вече направи в Ел Класико със 100 към 96 победи) и да бъде първият, който ще достигне 100 официални титли.

Вече знаете, че Скот Фицджералд разказа историята на човек, който е роден на 80 години и се подмладява с всяка изминала минута. Това се случва два пъти в съблекалнята на Мадрид. Лука Модрич е на 36, а Бензема навърши 34. Двамата са общо на 70! Въпреки това, те играят сякаш са тийнейджъри, които искат да спечелят всичко. Това е възхитително за двамата, които са постигнали мечтите. Модрич дори спечели „Златната топка” през 2018 г. и, както казва Флорентино, той играе на ниво, за да я спечели пак. Не преувеличавам. Страхотният гол на Лука за 1:0 отразява важността на играч, който няма срок на годност. А Карим, за всеки случай, добави своя 24-ти гол в кампанията, като майсторски реализира дузпата за 2:0. Страхотният вратар Симон почти успя да я спаси, но Бензема запази безпогрешната си брутална серия от 16 опита без грешка за Реал. Карим и Лука, с тези двама „дядовци” отивам накрай света.

  • Тибо е най-добрият

Куртоа отново беше признат за най-добрия вратар в света. Гласуващите за „Златната топка” и The Best са слепи. Спасената дузпа на Раул Гарсия беше достойна за колосален вратар. Белгиецът увеличава значението си в отбор, който го почита. Съотборниците го прегърнаха след суперспасяването му, което помогна за спечелването на тази Суперкупа №12. Страхотен Тибо!

Капитанът Марсело влезе в последните минути и изравни бруталния рекорд по титли на легендарния ни Пако Хенто (23). Благодаря на Миятович, че го доведе в Мадрид през зимата на 2007 г. само за 5,5 милиона. Голям удар.

Тази победа е за огромната арабска общност на мадридистите, особено за Хайтам Аласмари. Както и за двама, които ни напуснаха през изминалата седмица. Исидре Бартомеу Кантури и Франсиско Хавиер Гарсия „Ел Куни“, бяха еталон с доброто си сърце и неунищожим мадридизъм. Те обаче вече знаеха. Реал не играе финали, той ги печели.

Томас РОНСЕРО, АС, превод на в-к "Тема спорт"