В ПСЖ са все по-уверени, че ще успеят да задържат звездата си Килиан Мбапе след края на сезона. Договорът на нападателя изтича през лятото и очакванията са той да премине в Реал Мадрид със свободен трансфер.

Босовете на столичани обаче от години се борят да убедят младока да удължи престоя си на „Парк Де Пренс”. Досега обаче опитите им все удряха на камък.

Затова Леонардо и Насер Aл-Kелайфи са решили да сменят тактиката в разговорите, твърди американската медия “ESPN”. До този момент на световния шампион е бил предлаган само дългогодишен контракт, какъвто той не иска. Затова босовете вече обсъждат с играча опцията за краткосрочен контракт и това дава добър резултат. Според информациите дори Мбапе е „по-склонен отвсякога” да удължи престоя си в ПСЖ.

Новата офанзива на клубното ръководство включва още няколко компонента. Първият е да се дава все по-често на играча водеща роля в тима, за да не се чувства пренебрегнат за сметка на Меси, Неймар, Рамос и др.

Вторият е привличането на Зинедин Зидан през лятото при едно евентуално напускане на Почетино по посока Манчестър. Зидан е един от идолите на Мбапе и негово акостиране на „Парк Де Пренс” може да се окаже повратен момент в сагата, пише "Тема спорт".

Не на последно място – клубът проучва опциите да вземе в края на сезона Пол Погба и Франк Кесие, за да вдигне дори още класата в своя тим.