Атлетик Билбао тресна с 1:0 Реал Мадрид и се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Испания. Единственото попадение в мача на стадион "Сан Мамес" заби Алекс Беренгер в 89-ата минута.

Така "баските" изхвърлиха от надпреварата и Реал Мадрид, след като в предишната фаза се справиха с Барселона. Освен това Атлетик Билбао взе реванш от "кралете" за изгубения финал за Суперкупата на Испания преди две седмици.

Трябва да се отбележи, че за пръв път от 1985-а година "червено-белите" отстраняват Реал Мадрид от турнира за Купата. Карло Анчелоти не можеше да разчита за този мач на голямата си звезда Карим Бензема, който е с контузия, но това едва ли е извинение за безличната игра на гостите.

Преди срещата се получи доста неприятен инцидент, когато фенове на домакините нападнаха и потрошиха автобуса на столичани при пристигането на "белия балет" на "Сан Мамес". За щастие не се стигна до нараняване на футболисти на Реал. 

И Бетис се класира за полуфиналите, след като разнебити с 4:0 Реал Сосиедад. Две попадения набута Хуанми. Валенсия и Райо Валекано също са сред четирите най-добри в турнира за Купата. 

Атлетик Билбао - Реал Мадрид 1:0

Голмайстор: Беренгер 89

Атлетик Билбао: Агиресабала, Де Маркос, Йерай, Иниго Мартинес, Юри Берчиче, Нико Уилямс, Дани Гарсия, Весга, Муниаин, Раул Гарсия, Иняки Уилямс. 

Реал Мадрид: Куртоа, Милитао, Алаба, Начо, Кроос, Модрич, Асенсио, Каземиро, Лукас Васкес, Винисиус Жуниор, Родриго.