Реал Мадрид удари с 1:0 Гранада и направи много важна крачка към поредната си шампионска титла в Испания. Единственото попадение в мача заби Марко Асенсио в 74-ата минута.

С тази победа "кралете" дръпнаха с цели 6 точки на Севиля в битката за първото място. Гранада е малко преди опасната зона и ще се бори за оцеляването си.

Срещата предложи отворен футбол с множество голови положения. Гостите направиха страхотно представяне, но нямаха късмет и в крайна сметка Реал си взе трите точки.


Изненадващо Гранада започна по-добре мача и можеше да вкара още в петата минута. Тогава Пуертас се озова на чиста позиция, но Куртоа спаси. Това положение стресна домакините и те успяха да изнесат играта в по-предни позиции.

В 14-ата минута Иско намери Асенсио, но той се засуети и изпусна страхотен шанс. Реал владееше инициативата, но трудно достигаше до наистина чисти голови положения.

В 30-ата минута Дани Карвахал центрира остро в наказателното поле на гостите, където Нева едва не си заби ефектен автогол, но прати топката в гредата. Малко преди почивката "кралете" натиснаха, но направиха пропуски дело на Родриго, Иско и Марко Асенсио. 

Реал започна атакуващо второто полувреме и натисна здраво гостите от Гранада. В 50-ата минута "кралете" направиха страхотна атака, но последователно Родриго и Модрич пропуснаха да опънат мрежата на гостите.

След час игра Асенсио се освободи от защитата на Гранада и стреля, но Максимиано спаси. Четири минути по-късно Реал най-после вкара, като точен бе Асенсио.

До края "кралете" владееха инициативата, не дадоха почти никакви шансове на Гранада и логично си взеха победата и трите точки.