Треньорът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино не смята, че бъдещето на Килиан Мбапе ще бъде повлияно от крайния изход на осминафиналния сблъсък в Шампионска лига с Реал Мадрид.

Договорът на Мбапе с ПСЖ изтича през лятото и докато 23-годишният френски национал се очаква да се присъедини към Реал, той намекна през декември, че може да остане все пак във Франция. Кралският клуб гостува на „Парк де Пренс“ в първи осминафинален сблъсък във вторник.

„Не смятам, че толкова важно решение зависи от мач или сблъсък в две срещи. Той е интелигентно, зряло момче, с невероятна способност да анализира и познава отлично това, което иска за своето бъдеще. Той има много хора около себе си, които съм сигурен, че ще го посъветват по най-добрия възможен начин. Така че не мисля, че случаят е такъв. Виждам го спокоен, концентриран върху това да даде максимума си за ПСЖ. Трябва да го уважавате. Той ще вземе решение след втория осминафинален мач“, започна Почетино за испанската радиостанция Cadena Ser.

Сблъсъкът между двата гранда е най-интригуващият от осминафиналната фаза на най-престижния европейски клубен турнир, като Лионел Меси ще се изправи за първи път срещу Реал откакто напусна Барселона, докато Серхио Рамос може да се изправи срещу бившите си съотборници в испанската столица, въпреки че ветеранът продължава да изпитва проблеми в прасеца. „Лео е гений, един от тези играчи, които се появяват веднъж на сто години. Мисля, че той навлиза в тази решителна част от сезона в най-добрата си форма. Нямам никакви съмнения, че той ще покаже най-добрата версия от себе си“.

Аржентинският наставник на парижани добави, че Рамос е „страдал от повторна поява на проблема с прасеца“. „Ще видим дали ще бъде на разположение или не за реванша“. Неймар също е под въпрос, след като пропусна последните 11 мача заради контузия на глезена. „Възстановяването му протече фантастично, мисля, че е близо до завръщане. Следващите няколко дни ще са ключови“, завърши той.