Звездата на ПСЖ Лионел Меси е бил много близо до това да стане играч на Реал Мадрид, обяви Гийем Балаг на френския вестник Le Parisien. 

През есента на 2001 г., когато Барса имаше споразумение с Лео Меси и семейството му той да се присъедини към клуба със заплата от 100 милиона песети на сезон, директорът "Маркетинг" на Барселона Хавиер Перес Фаргел е пристигнал в офисите на клуба е бил изненадан да види договора на Меси. 

"Сметнаха го за прекомерно заплащане и представиха по-нископлатено предложение. "Кой си мисли, че е той? Марадона? Нека спрем това и го оставим да се върне в Аржентина", казал директорът тогава, уверява Балаг.

Тогава обаче решаваща роля изиграва Хорхе Валдано, спортният директор на Реал Мадрид, който е наясно със скандала в Барса и с всичко, което се случва с Меси. 

Реал Мадрид е готов да плати повече, пише "Труд". Валдано обаче не отправя официална оферта, за да не воюва с Барселона. „Мисля, че ще отидем в Мадрид“  се чува в стаята, където Меси се среща с адвокати на Барса.

В крайна сметка Меси остана в Барселона до миналото лято, когато премина в ПСЖ, а утре ще се изправи срещу Реал Мадрид отново - този път в Шампионската лига с фланелката на парижани.