„Излизаме за магическа вечер в Париж”, закани се десният бек на ПСЖ Ашраф Хакими в интервю за „Марка” преди днешния първи осминафинал на Шампионската лига. Турнирът на богатите се завръща след зимната пауза в пълния си блясък, а за мароканеца двубоят срещу Реал Мадрид ще бъде по-емоционален. Както е известно, той е роден в испанската столица и е юноша на Кралския клуб, но така и не му бе гласувано достатъчно доверие на „Бернабеу”.

„Както знаете, Реал е в моето сърце, защото ми е дал много, но не искаше да заложи толкова на мен, колкото други клубове. Те имаха клауза да ме върнат, когато бях в Интер, но… В ПСЖ също се чувствам като у дома. В града има много африканци и араби. Ясно е колко са силни Меси, Неймар и Мбапе, но в отбора най-много ме изненада Марко Верати. Да го видя на живо и да тренирам с него. Невъзможно е да му вземеш топката! Радвам се, че Мбапе ме определи за най-силния бек в света, защото той самият също е пример, от който да гледаме. За да победим Реал, трябва да намалим грешките. Нашата цел е да спечелим Шампионската лига. Изглежда, че ние имаме по-добри играчи като имена, но трябва да внимаваме, защото никога не трябва считаме Реал Мадрид за умрял. Те също имат голям отбор”, предупреди Хакими.

Бразилската звезда на домакините Неймар е напълно възстановен от своята контузия, но според френските медии ще бъде оставен на пейката за днешния осминафинал и ще се включи само като резерва. Почетино е преценил, че след 2 месеца и половина без футбол би било твърде хазартно Неймар да бъде хвърлен директно в толкова тежка битка. При това положение атаката на домакините ще бъде съставена от Анхел ди Мария, Меси и Килиан Мбапе, а бразилецът ще се включи евентуално като резерва.

В състава на Реал няма нито един контузен, но голямата въпросителна продължава да е свързана с участието на лидера на отбора Карим Бензема. Французинът попадна в групата на Белия балет, но до вчера нямаше нито една тренировка на пълни оборти заедно с останалите си съотборници. Изричното желание на Карим е било да стисне зъби и да вземе участие в срещата, но последното решение ще бъде в ръцете на треньора Анчелоти, който вече загатна, че няма намерение да поема излишни рискове. „Едно е сигурно – ако Бензема играе, няма да бъде на 100% заради липсата на игрова практика”, пише френският вестник „Екип“.

Отсъствието му в последните мачове доста се усещаше, тъй като без него Реал вкара само 3 пъти в 4 мача, пише "Тема спорт". Гарет Бейл се справи на прилично ниво като централен нападател в мача срещу Виляреал през уикенда, но отборът така и не успя да се разпише при равенството 0:0.

„Бензема вече има медицинско разрешение. Вече е тренирал, макар и индивидуално. Да, не е играл един месец, но това все пак е Бензема. Ако е добре, трябвда да играе. Последната дума е моя. Ще слушам и ще реша“, каза Карло Анчелоти на пресконференцията вчера, а самият Бензема добави, че винаги е готов да стисне зъби в името на Реал Мадрид. „В моята глава съм готов, но ще видим как ще се чувствам на терена”, добави Карим.

Снимка: БГНЕС