Реал Мадрид победи с 3:0 у дома Алавес, но срещна сериозни трудности на своя “Сантяго Бернабеу”. Гостите пропуснаха няколко страхотни положения, преди в 63-та минута Марко Асенсио да отбележи феноменален гол. След това хората на Карло Анчелоти се развихриха и вкараха още два - Винисиус в 80-та минута и Карим Бензема от дузпа в продължението.

Така Реал Мадрид остава на върха в класирането с 57 точки с мач повече от Севиля, който е втори с 50. Алавес е на предпоследното 19-то място с 20 т.

Реал контролираше събитията на терена и играчите на Карло Анчелоти опитаха рано да решат мача. Чистите голови положения пред вратата на гостите обаче липсваха. За сметка на това Алавес стигна до първия голям шанс. Каземиро сгреши в собственото си наказателно поле и топката стигна до Джейсън. Някъде от около точката на дузпата обаче той прати токата над вратата. В 36-та минута и Риоха опита късмета си, но Куртоа не се затрудни особено.

До края на полувремето Реал опитваше, но Валверде, Модрич и Бензема не успяха да реализират.

Реал промени доста играта си през второто полувреме, но първият шанс отново бе за Алавес. Риоха се възползва от грешка на Алаба, но от малък ъгъл не успя да порази целта.

В 54-та минута Винисиус в типичен стил се освободи от пазача си, но последвалият му удар беше отразен от Пачеко. Бензема имаше шанс да направи добавка, но топката беше избита от Лежюн от голлинията.

Реал натисна още по-силно, но пък Асенсио сбърка едно подаване и изведе Пере Понс сам срещу Куртоа. Нападателят финтира вратаря на домакините, но не успя да улучи опразнената врата. Малко след това Реал нанесе първия си удар.

В 63-та минута Марко Асенсио даде аванс на тима си с прекрасен гол. Испанският национал овладя топката на границата на наказателното поле и с прекрасен фалцов удар по диагонала реализира за 1:0.

Последваха пропуски на Бензема и Карваха. В 77-та минута Бензема бе на сантиметри от втори гол, след като ударът му спря в гредата. Така се стигна до 80-та минута, когато французинът изведе на добра позиция Винисиус, а той вече нямаше как да сбърка и успокои феновете на “Бернабеу с втори гол.

Самият Бензема реализира също в първата минута на добавеното време, когато реализира хладнокръвно дузпа. Това беше негов 18-ти гол в Ла Лига този сезон, с което води при топреализаторите. Втори е Винисиус с 13.

Реал Мадрид - Алавес 3:0
1:0 Марко Асенсио 63’
2:0 Винисиус 80’
3:0 Карим Бензема 90+1’-д

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал (87 - Васкес), Милитао, Алаба, Менди (85 - Марсело), Каземиро, Валверде, Модрич (82 - Родриго), Асенсио (82 - Себайос), Винисиус (85 - Азар), Бензема

Алавес: Пачеко, Дуарте (83 - Наваро), Лежюн, Миазга, Науел, Пина, Риоха (72 - Вайехо), Лоум (83 - Моя), Ескаланте (61 - Мендес), Хасон (61 - Понс), Хоселу