Килиан Мбапе е голямата трансферна цел на Реал Мадрид за следващия сезон. "Белият" клуб обаче не желае повече да чака французина. 

Според британския вестник The Times Реал ще постави условие на Мбапе, че ако той не спазва неформалното споразумение, което биха сключили клубът и играчът и в крайна сметка поднови договора си с ПСЖ, "Кралският клуб" ще забрави за него и парите, предназначени за французина, ще отидат за привличането на Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд.

Това предупреждение, разкрито от The Times, би било отговорът на Реал Мадрид на опитите на ПСЖ да накара Мбапе да поднови контракта си. Парижкият клуб предлага договор на звездата си за още два сезона. Ако се съгласи, нападателят ще бъде най-добре платеният играч в света, дори пред Меси и Неймар. 

Миналата седмица Il Messaggero излезе с информация, че Мбапе няма намерение да подновява договора си с ПСЖ, който изтича на 30 юни и е много близо до трансфер в Реал Мадрид. 

За да го задържи, президентът на френския тим Насър Ал Келаифи ще разчита и на двамата президенти Еманюел Макрон и Франсоа Саркози да убедят нападателя да остане в Париж, пише "Труд". ПСЖ е готов да плати 25 милиона евро бонус при преподписване на договора и предлага малко над един милион евро седмична заплата на Мбапе (60 милиона на сезон).