Реал Мадрид изигра поредния велик мач в историята си за победата с 3:1 над ПСЖ, с която се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига. “Кралете” загубиха с 0:1 в Париж и изоставаха с 0:1 на почивката след нов гол на Килиан Мбапе (39), други два гола на французина бяха отменени след засада.

Тогава дойде фаталната грешка на Джанлуиджи Донарума, която подари изравнителния гол на Реал, дело на Карим Бензема в 61-та минута. Това обаче не бе всичко от французина. Последваха нови два гола в рамките на две минути - 76 и 78, с които Бензема отстрани почти собственоръчно парижани. Така ПСЖ за поредна година няма да постигне голямата си цел - трофей в шампионската лига, докато Реал доказа за пореден път, че се чувства като у дома си в най-престижния клубен турнир.

Реал Мадрид започна много агресивно срещата, като в началните минути особено активен по лявото крило беше Винисиус. Първият голям шанс обаче се откри пред гостите, след като в 8-та минута Мбапе беше изведен зад защитата на домакините и от малък ъгъл стреля по диагонала, но Куртоа спаси.

Реал отговори с удар от далечно разстояние на Карвахал, който не намери целта. Мбапе и Паредес също опитаха късмета си за ПСЖ, а малко след това Куртоа отрази удар по тревата на Неймар.

В 26-та минута Бензема загатна, че това ще бъде неговата вечер със страхотен фалцов удар от границата на наказателното поле. Меси отне топката от Модрич, получи се като подаване, а Бензема стреля веднага по диагонала. Донарума обаче направи феноменално спасяване и изби в ъглов удар.

В 31-та минута Неймар и Меси разсякоха защитата на домакините с двойно подаване, от малък ъгъл аржентинецът копна топката покрай Куртоа, но нямаше негов съотборник, който да вкара.

В 34-та минута Мбапе отбеляза след подаване на Нуно Мендеш. Французинът стреля мощно в близкия ъгъл, но след намесата на ВАР стана ясно, че португалецът е в положение на засада.

Последва опасен удар с глава на Бензема, а в 39-та минута Мбапе все пак реализира. Неймар изведе нападателя зад защитата на домакините при бърза контраатака, а Мбапе вкара с прекрасно насочен удар в близкия ъгъл.

Второто полувреме започна с нов отменен гол на Мбапе. Бързакът беше изведен от Неймар сам срещу Куртоа, финтира го и на празна врата нямаше как да сбърка. ВАР обаче отново показа, че звездата на ПСЖ е бил зад защитата на Реал.

ПСЖ изглеждаше като отборът, който диктува нещата на терена, но в 61-та минута Донарума направи мача интересен. Италианският вратар на французите сбърка при изнасянето на топка и под натиска на Бензема сбърка фатално. Топката попадна у Винисиус, който я върна на Бензема, а лидерът на домакините нямаше как да сбърка на метри от вратата - 1:1.

Този гол окрили Реал и до края на срещата испанците не дадоха много шансове на ПСЖ. Три минути по-късно Бензема стреля с глава, но покрай гредата. В 72-та минута грешките в защитата на ПСЖ доведоха до още едно положение за Реал. Винисиус бе останал сам срещу Донарума, но стреля с левия си крак над гредата.  

В 72-та минута Бензема възпламени трибуните на “Бернабеу” за втори път. Лука Модрич разсече защитата на ПСЖ с хубаво подаване към Винисиус, бразилецът му върна топката, а Модрич я предостави на Бензема. Французинът стреля по диагонала и след рикошет в тялото на Маркиньос направи 2:1.

Шокът за ПСЖ бе толкова голям, че още след изпълнението на центъра Реал вкара трети гол. Маркиньос отново действа нескопосано в наказателното си поле и подаде на Бензема. Французинът с едно докосване насочи топката в празния ъгъл и с лекота вкара за 3:1.

До края Реал имаше и още възможности да отбележи, а единственото по-изгодно положение за ПСЖ беше след свободен удар в 90-та минута. Лео Меси обаче прати топката над вратата.

Реал Мадрид - ПСЖ 3:1
0:1 Килиан Мбапе 39
1:1 Карим Бензема 61’
2:1 Карим Бензема 76’
3:1 Карим Бензема 78’

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал (66 - Васкес), Милитао, Алаба, Начо, Кроос (57 - Камавинга), Валверде, Модрич, Асенсио (57 - Родриго), Винисиус, Бензема

ПСЖ: Донарума, Мендеш, Кимпембе, Маркиньос, Хакими (88 - Дракслер), Данило (81 - Ди Мария), Верати, Паредес (71 - Гей), Меси, Мбапе, Неймар