Селта изпусна Реал Мадрид и загуби с 1:2 в двубой от 30-ия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Балаидос". Гостите бяха побутнати с цели три дузпи, а попадение на домакините беше отменено заради засада.

Домакините започнаха много настървено и често се втурваха в предни позиции, като на няколко пъти загряваха ръкавиците на направилия много силен мач Тибо Куртоа. Белгиецът на няколко пъти накара лагера на домакините да не вярва на очите си с феноменалните си спасявания.

Въпреки предимството на Селта, резултатът беше открит от "белия балет". Винисиус беше спънат от Нолито в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Дежурният реализатор на Реал Карим Бензема не трепна и търкулна кълбото по земя в десния ъгъл.

Правдата все пък възтържествува с оглед на продукцията на двата състава и Селта изравни в 39-ата минута след точен удар с глава на тиаго Галярдо. Радостта на домакините обаче беше кратка, защото реферът отмени попадението, маркирайки засада на Яго Аспас, повлиял на пътя на топката към мрежата (без докосване).

Модрич беше отказан от вратаря Дитуро в началото на второто полувреме и малко след това Селта изравни. Хубав пробив на Хави Галан беше пропуснат от защитата на мадридчани и Нолито вкара отблизо.

В средата на второто полувреме обаче Реал получи нова дузпа, след като секунди преди това Селта профука нов шанс. Родриго преигра и удари коляното си в крака на неадекватния Мурийо, който посегна, без да има възможност да играе с топката. Отново Бензема застана зад бялата точка и този път избра левия ъгъл, но и вратарят Дитуро реагира по-добре, правейки невероятно спасяване!

"Хеттрик от дузпи" беше оформен от съдията не след дълго, като този път Менди потърси контакт с Васкес и падна на тревата като уцелен от снайперист. Бензема не се уплаши и този път намери плътно долния ляв ъгъл с нисък изстрел. 

До края на мача Селта нямаше реална голова възможност, като изключим претенциите за дузпа на Денис Суарес, и остана на 11-о място с актив от 36 точки. Лидерът Реал Мадрид събра 69 пункта и дръпна с 12 на втория Севиля.

 

Селта - Реал Мадрид 1:2

0:1 Карим Бензема - 18', дузпа
1:1 Нолито - 52'
1:2 Карим Бензема - 70', дузпа

Заб.: Бензема пропуска втората си дузпа в 64'