Реал Мадрид надви Хетафе без проблеми с 2:0 в мач от 31-ия кръг на испанската Ла лига, игран на стадион "Сантяго Бернабеу".

Дежурният реализатор на "кралете" Карим Бензема прати топката в мрежата рано-рано, но попадението правилно беше отменено заради видима и с просто око засада.

После атаките пред вратата но гостуващия отбор се редуваха постоянно. Отдясно Лукас Васкес нахлу и шутира, но намери мрежата от нейната външна страна. Дейният Марсело отправи снаряд от дистанция, но вратарят Давид Сориа улови, за да се намеси след това и при тупалката на Винисиус. 

Логичното се случи в 38-та минута, в която Каземиро вкара отблизо с глава, но заслугата беше на Винисиус. Последният центрира отляво по нестандартен начин - с външен фалц.

Още след подновяването на играта Реал отново наложи натиск и двубоят беше изключително неравностоен. Топката обаче така и не влизаше отново във вратата на Хетафе, като на няколко пъти тя се отбиваше във футболист с бял екип насред наказателното поле на гостите.

В средата на второто полувреме статистиката беше стряскаща - 16:3 удара на Реал и 69% владеене на топката за лидера в таблицата. Логиката обаче нямаше почивен ден и в 68-ата минута Реал удвои. Лукас Васкес игра на двойно с Родриго и с много прецизен удар реализира с левия крак в левия ъгъл на вратата.

До края играта продължаваше да се води пред вратата на гостите, но нов гол не падна. Куриозното е, че първият точен удар на Хетафе можеше да дойде чак в 90-ата минута и дори да се превърне в гол. Хубавият плътен шут на Енес Юнал обаче срещна левия страничен стълб.

Така отправилият цели 27 удара (от които 8 точни) тази вечер Реал Мадрид събра 72 точки (с 12 повече от втория Севиля) на върха, докато Хетафе е 14-и с 32 пункта.

 

Реал Мадрид - Хетафе 2:0

1:0 Каземиро - 38'
2:0 Лукас Васкес - 68'