Реал Мадрид  направи магически и драматичен обрат срещу Севиля в голямото дерби от 32-ия кръг на испанската Ла Лига, побеждавайки с 3:2 на „Рамон Санчес Писхуан“.  Кралете губеха с 0:2 през първото полувреме, но в крайна сметка триумфираха след гол на вездесъщия си герой Карим Бензема в добавеното време.

След този шампионски обрат „лос бланкос“ увеличи преднината си на върха в класирането и вече предвкусват шампионската титла.  Същевременно с това хората на Карло Анчелото нанесоха първо домакинско поражение на Севиля от началото на кампанията. Реал натрупа актив от 75 точки, а до края на сезона остават 6 кръга.

На второто място е Барселона с 60 точки и два мача по-малко. Именно каталунците все още имат най-сериозни теоретически шансове на направят чудото и да изпреварят кралета в края на сезона. Севиля и Атлетико Мадрид допълват Топ 4 също с по 60 пункта.

Домакините нанесоха своя удар в рамките на 4 минути през първото полувреме, повеждайки с 2:0 след страхотни голове на Иван Ракитич и Ерик Ламела. Малко след почивката резервата Родриго върна гостите в мача, а след това друга резерва - Начо изравни, за да дойде и мига на Бензема в края.

Четвърт час преди края реферът Гилермо Куадра и ВАР отмениха гол на Винисиус Жуниор за 2:2. Повторенията обаче показаха, че по-скоро решението на съдията клони към грешно – той прецени, че бразилецът е играл с ръка, а не с рамо преди да прати топката в мрежата на Боно.

Това сякаш раздразни събудилия се лъв от Мадрид и Реал все пак показа защо е считан и за „Краля на Европа“, стигайки до крайния успех.

През първата част домакините стояха по-добре на терена и доминираха. След почивката обаче ролите се размениха и Реал контролираше нещата и класата на „лос бланкос“ отново си каза думата за зашеметяващия обрат.

Лопетеги заложи доста офанзивен състав. Карло Анчелоти реши да пусне Камавинга на мястото на наказания Каземиро.

Двубоят започна в бясно темпо. Атаките се редуваха и към двете врати. Защитник блокира удар на Бензема в 7-ата минута. Севиля отговори с шут на Марсиал, преминал на сантиметри от гредата.

Постепенно домакините наложиха превес. Така те нанесоха своя удар в 21-ата минута. Иван Ракитич матира Куртоа с фантастичен удар от пряк свободен удар – 1:0.

Шокът за Реал стана пълен само 4 минути по-късно. Марсиал изведе отлично Ерик Ламела след голяма грешка в защитата на кралете и аржентинецът прати топката в опразнената мрежа за 2:0.

Домакините продължиха да доминират. В 38-ата минута „лос бланкос“ извади огромен късмет, след като съдията спести червен картон за Едуардо Камавинга, който препъна отзад Марсиал, след като имаше едно официално предупреждение. Съдията Гилермо Куадра дори не отсъди и нарушение в тази ситуация, макар че френският нападател на домакините получи контузия и се наложи да бъде сменен.

Реал излезе напълно преобразен след антракта. В 48-ата минута Модрич изведе Бензема сам срещу Боно, но стражът спаси удара му. Само 120 секунди по-късно обаче Дани Карвахал центрира към резервата Родриго, който намали – 2:1.

Малко след това Боно отрази тупалка на Милитао. Последва и изстрел на Бензема в аут.

Четвърт час след почивката домакините отново се поокопитиха. В 73-ата минута резервата Рафа Мир профука отлична възможност да прати топката в мрежата на Куртоа.

В ответната атака се стигна до най-спорната ситуация в мача. Топката попадна у Винисиус Жуниор в пеналта и той я вкара във вратата. Съдията обаче отсъди игра с ръка на бразилеца. След това ВАР разгледа обстойно положението. В крайна сметка съдията прегледа лично ситуацията на монитора и реши, че Жуниор все пак е докоснал топката с горната част на ръката си преди да шутира към вратата.

Реал обаче успя да стигне до нов гол във вратата на Боно. Това се случи в 83-ата минута, когато резервата Начо вкара с първото си докосване – 2:2. И за това попадение в ролята на асистент влезе Дани Карвахал.

Малко след това Бензема пропусна да направи пълен обрат.  Във втората минута да добавеното време обаче французинът го направи, вкарвайки за 3:2 след асистенция на Родриго.

По този начин Реал триумфира в поредна магическа вечер, показвайки двете си лица преди и след почивката на мача. Заслужената победа на „Рамон Санчес Писхуан“ доближи „лос бланкос“ още по близо до 35-ата шампионска титла на Испания.

Севиля – Реал Мадрид 2:3

Голмайстори: 1:0 Иван Ракитич  (21), 2:0 Ерик Ламела (25), 2:1 Родриго (50), 2:2 Начо (83), 2:3 Карим Бензема (90+2)

Севиля: Боно, Навас, Кунде, Карлош, Акуня, Ракитич, Жордан, Гомес, Ламела, Корона, Марсиал

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес, Милитао, Алаба, Карвахал, Камавинга, Кроос, Модрич, Валверде, Винисиус, Бензема