Пълна лудост. Предполагаемата война между Гуардиола и Анчелоти ни донесе един невероятен мач с прекрасни атакуващи действия, с груби грешки в защита, отигравания, достойни за гении на топката, детски грешки и какво ли още не. Странен двубой, който отразява величието на Шампионската лига и на тези два страхотни отбора.

Реал, подобно на Роки Балбоа, изоставаше четири пъти (0:1, 0:2, 1:3 и 2:4). Но точно както го правеше Силвестър Сталоун, Гуардиола гледаше удивено как кралете се изправят гордо и се впускаха в атака след всеки инкасиран гол, сякаш нищо не се е случило. Вярно е, че Белия балет изигра най-лошия си дефанзивен мач за сезона – Милитао и Алаба бяха неузнаваеми, а това беше единствената лоша нощ за Куртоа през цялата кампания. 

Но когато разполагаш с двама футболни гении в атака – Винисиус и Бензема, можеш да преодолееш всичко. Особено Карим – ако имате проблем, обадете му се. И той ще го реши бързо. Страхотният му гол за 1:2 и дузпата в стил „Паненка“ ще останат в златната книга на Шампионска лига. Французинът, без да му придава значение, вече отбеляза 41 попадения през този сезон и общо 320 за клуба. Вече е само на 3 зад Раул Гонсалес, чиито синове бяха в Манчестър и ентусиазирано аплодираха отбора. Бензема вярва, Винисиус вярва, Анчелоти вярва, Мадрид вярва. Разбира се, че е възможно.

Сега предстои още една вълшебна нощ. Карим знае, че „Бернабеу“ може да даде на отбора криле, както беше в предишните фази срещу ПСЖ и Челси. Феновете вече активират „режим на обрат“, защото знаят, че с тяхната подкрепа и с мистиката на светилището няма нищо невъзможно. Сити е предупреден, а ако иска вътрешна информация, може да поговори с колегите от ПСЖ и Челси. В реванша трябва да се планира силна игра в защита, а връщането на Каземиро сред титулярите ще има ключова роля. Ще са нужни свежи крака в средата на терена и много сервирани топки към Бензема и Винисиус, които да направят чудото отново.

Сега гражданите вероятно се чудят как полуфиналът все още е отворен, след като отбелязаха четири гола на Куртоа. Това може да ви се случи само ако играете срещу Реал, с химна на Шампионската лига на заден план. Чиста поезия…

Голямо браво и на около 2000 фенове, които разбиха касичката си, за да пътуват по време на криза до Манчестър, за да продължат да мечтаят за 14-ата. Има ли разумен човек, който да посмее да каже, че този Реал не може да отиде на финал в Париж на 28 май?

Томас Ронсеро, "Ас"
Превод на "Тема спорт"