Кадис изпусна да победи шампиона Реал Мадрид след силно представяне и стигна само до 1:1 у дома в мач от предпоследния кръг на Ла Лига. 

Столичани бяха без големите си звезди, а андалусийци имаха серия от положения да спечелят, като профукаха и дузпа. 

Все пак домакините подобриха актива си до 36 точки, но ще треперят до последно, докато Реал е с 85 и спокойно доиграва сезона. 

В състава на Реал липсваха очаквано звездите Карим Бензема и Винисиус Жуниор, така че Родриго и Мариано Диас стартираха в нападение. Лунин пък заместваше Тибо Куртоа на вратата. 

Още в 1-ата минута обаче, Идриси отне от Вайехо и центрира, но нямаше кой да засече. Андалусийци продължиха да играят ентусиазирано, но шампионите не се стреснаха особено и поведоха малко по-късно. В 5-ата минута Родриго проби отляво и комбинира с Мариано Диас пред вратата, който без проблеми реализира за 1:0. 

Кадис опита да отговори и Алкарас стреля неточно след корнер. Еспино стреля неточно преди Асенсио да получи възможност, но Ледесма спаси. Домакините продължиха да играят добре, но центриранията не им носеха успех. 

Реал играеше повече на контри и в 32-ата минута Мариано стреля близо до вратата, а скоро след това същото направи и Родриго. Домакините обаче отговориха. Фернандес изведе Идриси, но Лунин изби в корнер. 

Добрите действия на Кадис получиха награда почти веднага след това. Милитао изби една висока топка, но Собрино овладя, смени посоката и стреля майсторски, преодолявайки с удар и вкарвайки с помощта и на напречната греда. Страхотен гол наистина и заслужено равенство! 

Малко по-късно Собрино и Негредо не успяха да се възползват от добра ситуация, за да се стигне и до хаос пред вратата на Реал, удар на Собрино бе доста неточен, след което Фернандес намери Негредо, но той се оказа в засада. В добавеното време на първата част Перес се измъкна сам срещу Лунин, но вместо да стреля пусна към Негредо, а пасът бе доста неточен. Силно полувреме за Кадис, но само равенство. 

След  почивката домакините продължиха да натискат и да играят добре, но без да стигат до добри положения. В 60-ата минута обаче Лукас Перес се справи с Милитао и отклони към Негредо, който пусна топката покрай Лунин и след това падна след лек контакт с него. Реферът отсъди дузпа за радост на домакинските фенове. 

Именно Негредо застана зад топката, но не изпълни по най-добрия начин и Лунин успя да избие. Огромно разочарование за Кадис. Реал отговори с положение пред Асенсио, но Ледесма изби. Последва неточен удар и на Мариано Диас от полуволе. 

Мачът продължи да бъде много интересен и двуостър. Негредо стреля право в Лунин, а скоро след това Асенсио накара вратаря на съперника да избира удара му от дистанция. Стигна се и до 70-ата минута, когато след удар на Негредо с глава Лунин спаси, а Милитао спря Собрино при добавката. 

Последваха малко по-спокойни минути преди Собрино да стреля над вратата с глава. Дани Себайос пък прати топката в ръцете на Ледесма. Драмата можеше да стане пълна в добавеното време, когато Себайос стреля в гредата, а след това Ледесма спаси и домакините оцеляха. Те поискаха и дузпа в последния момент, но ВАР не им помогна да я получат. В друг мач Майорка стигна до късно попадение и прати андалусийци в опасната зона, макар и те да имат шансове за спасени в последия кръг. 

Кадис – Реал Мадрид    1:1

0:1    Мариано Диас 5
1:1    Собрино 37

Кадис: Ледесма, Луис Ернандес, Акапо (76 Карселен), Хименес, Еспино, Алекс (72 Хосе Мари), Алкарас, Негредо, Лукас Перес, Собрино, Идриси (87 Лосано)
Реал Мадрид: Лунин, Начо, Вайехо (65 Карвахал), Милитао, Кроос, Каземиро, Лукас Васкес, Варверде (65 Себайос), Асенсио, Мариано Диас (82 Латаса), Родриго (64 Азар)