Марко Верати сподели, че никой в Пари Сен Жермен не иска Килиан Мбапе да напуска клуба. Нападателят непрекъснато е спряган с летен трансфер в Реал Мадрид в последните дни, и през по-голямата част от сезона, като според информациите сделката е вече факт.

Но Верати, който призна, че не е разговарял с французина по темата, се надява, че 23-годишният футболист ще остане в Париж, като ръководството на тима прави всичко по силите си, за да го задържи на „Парк де Пренс“.

„Всички искаме Мбапе да остане тук. Но когато говоря с него, по-скоро се забавляваме. Във футбола, когато сме намислили нещо, когато сме близо до решение, не говорим много по темата. Това е негово решение и аз го чакам. Когато си почивам и видя информации, че Килиан е в Реал, ме заболява коремът, въпреки че след това си казвам, че „Не се притеснявай, той е бил там на почивка““, започна той за Le Parisien.

Без значение дали Мбапе остане или си тръгне, Верати вярва, че ПСЖ върви по правилния път до спечелването на най-престижния европейски клубен турнир – Шампионската лига. Но болезнени отпадания в елиминациите са постоянни за клуба в последните няколко сезони и тази кампания не бе по-различна след капитулацията на осминафиналите срещу Реал Мадрид, която доведе и до гнева и апатията на привърженици на последвали домакински мачове.

„Знам, че ПСЖ ще стане най-добрият отбор в света. Просто отнема време. В началото на тази година бяхме в добра серия, забавлявахме се повече, след това се случи това с Реал и сякаш се върнахме три крачки назад. Феновете имат правото да освиркват, но не по време на мача. По време на двубоя всички сме заедно. Понякога не изглеждаше така, че играем у дома. Трудно е за разбиране“, добави италианецът.

От всички тези провали в Европа, Верати заяви, че обратът на Барселона през 2017, когато каталунците вкараха три късни гола, за да изхвърлят тогава парижани от осминафиналите в надпреварата, боли най-много.

„Обратът срещу Барселона беше най-голямата несправедливост. Онази вечер, каквото и да се беше случило, щяхме да загубим срещата с 1:3 или 1:4, това е сигурно. Но с друг главен съдия и ВАР никога нямаше да паднем с 1:6. Това е най-голямата несправедливост, на която сме ставали жертви, беше тежко“, завърши полузащитникът на френския шампион.