В Мадрид оплюха жестоко Килиан Мбапе, след като нападателят реши да се откаже от договорката си с Реал и да преподпише с Пари Сен Жермен. Главният редактор на AS Томас Ронсеро публикува коментар в сайта на изданието, в което се изказа много критично спрямо французина.

“Това, за което се предполагаше през последните дни, беше изпълнено. Мбапе показа, че измежду портфейла и ентусиазираната детска мечта, той предпочита портфейла. Той остава в пищния ПСЖ, за да бъде най-богатият футболист в света, но в същото време и най-бедният на планетата в спортен план.

Предпочете да има с три нули в повече в банковата си сметка, отколкото три “Златни топки” и три трофея от Шампионската лига. Всеки сам си избира своята съдба в живота. Има хора, които искат да оставят следа със своята величина като спортист или с личностните и човешките си ценности.

Други просто предпочитат да могат да се похвалят, че в Париж няма друг по-богат от тях и че семейството му се възхищава на парите, които печели с всеки изминал ден. Килиан, изпитвам съжаление спрямо теб. Отсега нататък ще бъдеш загубеняк завинаги.

Колко добре се справяше допреди няколко седмици (да устояваш на обажданията от Катар и на милионерските изкушения, които предлагаха на семейството ти, представям си, че са ти предлагали дори два етажа от Айфеловата кула…), но в крайна сметка показа слабостта на човешката природа.

Накрая ти си футболистът-държава. Един нетипичен футболист, отказал се от най-хубавото за един спортист (да се състезава да бъде най-добър) с утехата да можеш да си купиш частни острови и 45-метрови яхти.

Но, внимание, вината не е изцяло твоя. ПСЖ и Сити са клубове, които разчитат на цяла държава зад себе си с безброй пари, с които могат да сринат пазара, когато си поискат, борейки се с Финансовия феърплей като (тореадора - б.р.) Рока Рей на (арената - б.р.) Лас Вентас.

Те играят с белязани карти. Ако УЕФА и ФИФА не коригират това, вече няма да има лоялна конкуренция. Невъзможно е за един нормален футболен клуб като Мадрид, Барса, Ювентус или Байерн (Мюнхен) да се състезава с това. Там, ако искат, да убият това благословено изобретение, наречено футбол”, написа Ронсеро.