Футболистът на Реал Мадрид Тони Кроос вярва, че през този сезон Карим Бензема е запълнил перфектно празнината, оставена от Кристиано Роналдо и се е поставил в конкуренцията за наградата „Златната топка“.

Бензема реализира 44 гола в 45 мача във всички турнири за Реал през годината, което е с 12 попадения повече от миналия сезон. 32-годишният Кроос заяви, че се възхищава на начина, по който френският нападател е поел отговорността.

„Не беше лесно да стане дори още по-важен играч за отбора. Виждал съм го в различни роли в последните 8 сезона, поне що се отнася до представянето му на терена“, коментира цитираният от БТА Тони Кроос по повод Карим Бензема пред германската телевизия ZDF.

„Кристиано Роналдо вкарваше по 50 голя на сезон за нас, а Гарет Бейл също в добрите си години, а после загубихме техния принос. Дойдоха други като Винисиус и Родриго, които се развиват много добре, но не успяхме да покрием головете на Кристиано със само един играч докато Карим не влезе перфектно в тази роля“, заяви още германският футболист.

Испанският Реал Мадрид се изправя срещу английския Ливърпул в събота, 28 май във финала на Шампионската лига по футбол. Той ще се играе във френската столица Париж на стадион „Стад дьо Франс“.

По повод мърсисайдци, Тони Кроос смята, че Ливърпул сега има по-добър отбор отколкото през 2018 година, визирайки победата на Реал с 3:1 във финала на турнира в Киев (Украйна).

„Те успяха да задържат най-добрите си футболисти и подписаха с нови. Много са стабилни в защита и мисля, че бяха най-добрия отбор в Европа през сезона, поне що се отнася до резултатите. Все пак говорим за един мач и шансовете са 50:50“, каза Кроос.