Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти направи уникално постижение в Шампионската лига с победата над Ливърпул с 1:0 на финала снощи.

Италианецът стана първият треньор, който спечели трофея два пъти с повече от един клуб. Анчелоти спечели два  финала на Шампионската лига с Милан (2003 и 2007) и с Реал Мадрид през 2014 година и 2022-а, пише официалният сайт на УЕФА.

Анчелоти е първият треньор в историята, спечелил четири пъти Шампионската лига.

„Целта след всички тези трофеи? Първо да си почина. И тогава ще мисля за следващия сезон. Трябва да се насладим на този невероятен сезон. Никой не очакваше това. Дори аз не очаквах. Завинаги ще бъда благодарен на този клуб и тези играчи“, каза Анчелоти.

„По време на мачовете с ПСЖ, Манчестър Сити и Челси имах съмнения, че имаме сили да спечелим Шампионската лига. Но играчите продължиха да вярват, вярват, вярват. Включително и днес. Тактически, днес играхме много добре, въпреки че Ливърпул натисна добре, нанесе много удари, но успяхме да победим“, коментира Анчелоти. 

„Сега не искам да мисля за трофеите, които спечелих преди. Много се радвам за отбора, феновете. Казах на Куртоа, че той спечели финала за нас“, добави Анчелоти.