Антонио Рюдигер официално бе обявен за играч на Реал Мадрид. Защитникът идва от Челси със свободен трансфер, след като отказа да поднови контракта си със Сините, който изтича на 30 юни. 

Германецът направи силни сезони в Западен Лондон и бе искан от редица големи отбори, но в крайна сметка предпочете шампиона на Испания и Европа. Договорът му е за 4 години, а официалното му представяне ще се състои на 20 юни. 

„С изключителен атлетизъм и висок 190 см., Рюдигер притежава и изключителен опит от първенствата на Англия, Германия и Италия. През последния сезон той игра в 54 мача за Челси и вкара 5 гола. В кариерата си е спечелил 6 трофея, а в последните два сезона бе избран в идеалния отбор на сезона в Шампионската лига” пише в сайта на Реал. 

През миналата година Кралския клуб привлече по подобен начин Дейвид Алаба от Байерн, който също не поднови контракта си с баварците и премина без трансферна сума на „Сантяго Бернабеу”. 

Очаква се Рюдигер да бъде твърд титуляр в състава на Карло Анчелоти и да заздрави сериозно защитата на отбора, който макар и да триумфира в Шампионската лига трябваше да разчита на вратаря Тибо Куртоа при победата срещу Ливърпул.