Френският полузащитник Орелиен Чуамени заяви, че сънародникът му Килиан Мбапе неуспешно е опитал да го убеди да отхвърли офертата на Реал Мадрид и да се присъедини към Пари Сен Жермен.

22-годишният Чуамени в крайна сметка подписа контракт с Реал Мадрид за следващите шест сезона. Стойността на трансфера на футболиста от бившия му клуб Монако е 80 милиона евро, плюс допълнителни 20 милиона бонуси, съобщава агенция „Ройтерс“.

„Килиан реши да остане в Париж и ми се обади, знаейки че със сигурност ще напусна Монако. Но аз му казах веднага, че моята първа опция е Реал Мадрид и той ме разбра перфектно. Идвам в най-добрия клуб в света и не се страхувам от конкуренцията. Трябва да демонстрирам качествата си и наистина нямам търпение“, коментира цитираният от БТА Орелиен Чуамени на пресконференцията при представянето си като играч на Реал Мадрид.

„Днес един изключителен футболист пристига в нашия клуб. Посрещаме един от най-добрите полузащитници в света“, добави президентът на мадридския гранд Флорентино Перес.

Чуамени разкри още, че е контактувал и с друг свой сънародник Карим Бензема, което е помогнало за решението му в полза на Реал. „Бензема е най-добрият футболист в света и когато преговорите бяха в напреднала фаза, той ми писа, за да ми предложи помощ и да ми разкаже за клуба. По-късно говорихме и всичко беше отлично“, каза още Орелиен Чуамени.

Футболистът записа 50 мача за Монако във всички турнири през миналия сезон, като отбеляза 5 гола и 3 асистенции.

Снимка: БГНЕС