Мнозина не слагаха Реал Мадрид в сметките, но под ръководството на Карло Анчелоти "кралете" записаха изключителен сезон, печелейки Шампионската лига и Ла Лига.

В европейския финал в Париж в края на май "кралете" срещнаха познат противник - Ливърпул, същия този тим, воден от Юрген Клоп, над който триумфираха и през 2018-а в Киев.

Онзи мач в украинската столица ще се запомни с грубото нарушение на Серхио Рамос срещу Мохамед Салах, а преди новата среща на мърсисайдци с Реал, египтянинът бе най-активен в заканите. Искаше възмездие и да си отмъсти на мадридския колос.

Това обаче не се удаде на него и сънародниците му, въпреки че положенията за англичаните на "Стад дьо Франс" бяха много повече. А крилото на Реал Мадрид Родриго разкри как неговият съотборник Лука Модрич е подразнил Салах след края на финала в Париж.

"Трябва да разкажа нещо забавно. Когато приключи финалът на Шампионската лига, направихме шпалир на играчите на Ливърпул. Салах минаваше унил и с наведена глава, а Модрич, който беше от другата страна, се обърна към него и му каза: "Мерси, Салах. Следващия път опитай отново". Когато някой те провокира, понякога искаш да спечелиш само заради него. По време на тренировките си казвахме: "Ела ни Салах, само ни ела!", сподели цитираният от webcafe.bg Родриго в подкаста Podpah.