Испанският и европейски клубен шампион – Реал Мадрид, ще продължи със селекцията, когато стане ясно колко и кои играчи ще напуснат клуба през лятото.

Авторитетното испанско издание – „Marca“, твърди, че от основно значение е съдбата на Марко Асенсио и Дани Себайос. Двамата имат договор с „Лос Бланкос“ за още една година, като най-вероятно няма да го изпълнят, след като не одобриха и офертите, които клубът им отправи за нови контракти. Смята се, че Реал иска около 50 милиона евро за Асенсио, докато Себайос е оценен на едва 10.

Лука Йович, Мариано Диас и Хесус Вайехо са останалите почти сигурно напускащи. Някой измежду Такефуса Кубо и Рейниер също ще бъде продаден, а Борха Майорал тепърва ще разговаря с треньора Карло Анчелоти, за да има повече яснота за бъдещето си. Но шансовете той да има някаква роля в отбора са повече от нищожни.

Както е известно, Марсело, Гарет Бейл и Иско вече си тръгнаха, след като договорите им не бяха подновени.

До момента Реал привлече двама нови в лицето на Антонио Рюдигер, който дойде като свободен агент от Челси, и Орелиен Чуамени, за когото бяха платени 80 милиона на Монако, припомня Тема спорт.

Очакванията са тимът от „Сантиаго Бернабеу“ да се подсили още с нов нападател или флангови играч. Това обаче вероятно ще се случи във втората половина на трансферния прозорец или дори в самия негов край.

Снимка: БГНЕС