Испанският Хетафе официално обяви привличането на нападателя на Реал Мадрид Борха Майорал. 

Сделката изглежда доста добра за шампионите, които ще получат 10  милиона евро за играча, който нямаше бъдеще в отбора. Той подписа до 2027-а с тима от мадридското предградие. 

Борха пристигна още на 10 години в школата на Реал през 2007, но така и не успя да се превърне в играч за първия отбор. През една част от миналия сезон той бе преотстъпен на Хетафе като вкара 6 гола в 18 мача и помогна на отбора да оцелее. 

В същото време Карло Анчелоти ясно показа, че няма да разчита на футболиста, като не му даде нито една минута по време на американското турне на отбора, така че сделката изглежда много добра и за двете страни. 

Все още само на 25 години, Борха заедно с друг нов играч – Порту, трябва да помогне на Хетафе да се утвърди в средата на класирането. Тимът завършва в два поредни сезона 15-и, след  като преди това в 3 поредни кампании бе в топ 10. 

От 2004-а, когато влезе за първи път сред най-добрите, Хетафе изпадна само за един сезон през 2016-17, а рекордното му класиране е 5-о място от 2019-а.