Новото попълнение на Севиля Иско заяви, че все още е способен да играе на най-високо ниво, въпреки че през последния сезон бе твърда резерва в състава на Реал Мадрид и изигра едва 406 минути във всички турнири.

30-годишният полузащитник подписа двугодишен договор с андалусийския клуб в понеделник и при представянето си днес заяви, че е решен да се докаже отново на футболна общественост в Испания.

"Искам да покажа, че никога не съм губил нивото, което имам. Нормално е да има съмнения, но аз ще се погрижа за това те да бъдат разсеяни", каза петкратният победител в Шампионската лига, цитиран от БТА.

"Това лято бе трудно за мен, по-различно. През сезона почивах достатъчно и използвах лятната ваканция, за да вляза отново във форма и сега нямам търпение отново да играя, което ни ми се е случвало скоро. Не се оплаквам. Щастлив съм, защото съм играл за големи отбори и съм спечели почти всичко възможно, но не искам да гледам назад, а да се фокусирам върху това, което ми предстои", добави той.

В Севиля Иско ще работи с бившия си наставник в Реал Мадрид и националния отбор на Испания Юлен Лопетеги.

"Той винаги е вярвал в мен и харесвам вижданията му за футбола, които подхождат много на моя стил. Благодаря му за доверието, което е върхът във футбола. Увереността, която той ми е давал, винаги е била максимална. Сега е време да му се отплатя за това доверие и да покажа на терена, че не е сбъркал с взимането ми", добави още плеймейкърът.

Иско може да дебютира за Севиля още този петък при гостуването на Осасуна в мач от първия кръг в Ла Лига.