Реал Мадрид затвърди перфектния си старт в Ла Лига, след като победи градския си съперник Атлетико Мадрид като гост с 2:1. Тимът на Карло Анчелото постигна шестата си поредна победа в първенството и си върна върха в класирането.

“Кралете” свършиха задачата си още преди почивката, когато с голове на Родриго (18) и Федерико Валверде (36) убиха устрема на “дюшекчиите”. Домакините все пак намалиха изоставането си в 83-та минута след куриозен гол на резервата Марио Ермосо. Последният бе изгонен с два бързи жълти картона в добавеното време на срещата.

Така Реал Мадрид си върна първата позиция в класирането с пълен актив от 18 точки. Втори отново е Барселона с 16, пред Бетис с 15 и Атлетик Билбао с 13. Атлетико Мадрид загуби за втори път този сезон и за момента е на 7-то място с 10 точки.

Двубоят започна равностойно, а първата ситуация се откри пред защитника на домакините Фелипе, който стреля с глава след центриране на Коке, но не намери очертанията на вратата. В 12-та минута Караско също изскочи на стрелкова позиция, в последния момент Карвахал блокира топката. Куртоа все пак не се намеси убедително, но пък и Жоао Феликс не успя да направи добра добавка.

При първата си по-сериозна атака Реал Мадрид поведе в резултата. В 18-та минута Родриго и Чуамени направиха страхотно двойно подаване, а пасът на французина зад защитата на домакините бе впечатляващ. Също толкова изящен бе и изстрелът на Родриго, който с едно докосване насочи топката под гредата за 1:0.

Атлетико опита да върне бързо гола и малко след това изстрел на Гризман бе отразен с мъка от Куртоа. Така се стигна до 36-та минута, когато Реал удвои преднината си. Модрич изведе Винисиус в наказателното поле, бразилецът стреля технично, но имаше нещастието да види как топката се отклонява в гредата. Тя обаче се озова в краката на Валверде миг по-късно и уругваецът с лекота вкара втория гол за Реал, разписвайки се в трети пореден мач за тима си.

До края на първата част хората на Диего Симеоне опитваха да върнат един от головете, но удар на Караско бе отразен от Куртоа, а малко по-късно белгиецът не бе затруднен особено и след шут на Де Паул.

След почивката много опитният отбор на Реал Мадрид опита да затвори играта с по-продължително подаване на топката, докато домакините се чувстваха безпомощни пред противниковата врата. Диего Симеоне потърси и различни опции в атака, пускайки Алваро Мората и Матеуш Куня, но бранителите на Реал се защитаваха много добре.

Така от нищото в 83-та минута друга резерва донесе надеждите на Атлетико. След центриране от ъглов удар Тибо Куртоа увисна и топката се отклони в тялото на Марио Ермосо и влетя в мрежата на Реал - 1:2.

В края на двубоя страстите се нажежиха, а Марио Ермосо си изработи два жълти картона в рамките на минута и в добавеното време на срещата беше изгонен.

Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 1:2
0:1 Родриго 18’
0:2 Федерико Валверде 36’
1:2 Марио Ермосо 83

Атлетико Мадрид: Облак, Рейнилдо, Витсел, Фелипе, Йоренте, Караско (72 - Ермосо), Кондогбия (81 - Саул), Коке (73 - Кореа), Де Паул (62 - Мората), Гризман, Феликс (62 - Куня)

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Менди (74 - Рюдигер), Чуамени, Кроос (86 - Асенсио), Модрич (82 - Камавинга), Валверде, Родриго (86 - Себайос), Винисиус