Белгийският национал Еден Азар призна, че иска повече игрово време в Реал (Мадрид). 31-годишният атакуващ халф записа едва четири участия и 158 минути от началото на настоящата кампания за европейския клубен шампион по футбол, в които се отличи с гол и асистенция.

Азар пристигна на "Сантиаго Бернабеу" през лятото на 2019 година, но постоянни контузии лимитираха значително възможностите му да играе редовно, а през този сезон той основно е резерва, въпреки че е здрав физически.

"Ситуацията е деликатна, тъй като желанието ми е да играя повече. Чувствам се добре в Реал и знам какво мога да покажа, ако съм по-често на терена. Имаше период, в който нещата бяха сложни, тъй като  аз исках да играя, но треньорът (Карло Анчелоти) не ме пускаше", коментира белгиецът за "Марка".

Азар се надява да получава повече игрово време, за да бъде в добра форма за Световното първенство в Катар през ноември и декември.

"Искам да играя, за да бъда в нужната форма за Мондиала. Ще видим какво ще реши треньорът (Роберто Мартинес), но се чувствам най-щастлив, когато съм на терена. Винаги давам всичко от себе си и винаги съм казвал, че старият Еден Азар ще се завърне, когато получи шанс да играе повече. Просто се нуждая отново да вляза в игрови ритъм",  каза още белгиецът.