Фернандо Йоренте заяви, че би приел оферта да бъде резерва на Карим Бензема и без пари. 37-годишният нападател е без отбор в момента, като призна, че винаги е мечтал да играе за Реал Мадрид.

През 2013-а Йоренте напусна Атлетик Билбао, където бе в продължение на 16 години - между 12 и 28 г. Тогава се говореше за евентуален интерес от страна на "кралете", но в крайна сметка нападателят отиде да играе за Ювентус.

Впоследствие носи екипите на Севиля, Суонзи, Тотнъм, Наполи и Удинезе, а през миналия сезон бе част от Ейбар. Въпреки че е на 37 и в момента е свободен агент, Йоренте все още не смята да се пенсионира.

"Не знам какво предстои, но все още искам да продължа да играя, въпреки че вече три месеца съм без отбор - каза цитираният от webcafe.bg Йоренте в предаването "El Larguero". - Продължавам да тренирам и чакам най-доброто предложение. Ако то не дойде, ще търся нещо различно.

Винаги съм искал да нося бяло. Реал Мадрид е най-добрият отбор в света в момента и прави невероятни неща в Шампионската лига. Те са претенденти за трофея всяка година."

На въпрос на водещия дали би се съгласил, ако Карло Анчелоти го покани в Реал да бъде резерва на Бензема, но безплатно, Йоренте с усмивка отговори: "Разбира се. Разбира се."