Реал Мадрид проведе днес сутринта Генералната си асамблея, на която членовете на клуба обсъждаха бюджета за сезона. Президентът Флорентино Перес използва случая, за да разкрие някои от основните проблеми пред бъдещето на Кралския клуб. Перес коментира и силно отричаният проект за европейска Суперлига, за която се застъпиха Реал, Барселона и Ювентус.

“Нашият любим спорт е болен, губи своята позиция в световен мащаб. Младите хора все по-малко се интересуват от футбола и трябва да реагираме, преди да е прекалено късно. Новото поколение предпочита други спектакли, като онлайн платформи и видео игри. Те искат качествен продукт, който футболът не предлага, защото сегашните участници не ги привличат.

Колкото и да уважава големите първенства, една голяма Европейска лига ще предложи хубави мачове, които ще привлекат младите”, каза Флорентино Перес.

В последно време се говори много за сътрудничество между американските спортове и футбола, като стана въпрос, че телевизионните права в НФЛ са много по-големи от тези в Шампионската лига. Перес също така съпостави футбола с тениса, където топ играчите много рядко играят помежду си.

“УЕФА увеличи бройката на мачовете, а с това се облагодетелстват само някои клубове от Европа. Според “Форбс” Реал е 13-тият най-скъп клуб в света, а преди това бяхме 5-ти. В тази класация има само три футболни клуба. Това темпо не е хубаво. Изглежда, че в САЩ правят нещо, което в Европа не правим”, каза още босът на Реал.