Реал Мадрид допусна първа грешка стъпка в Ла Лига. В мач от 7-ия кръг "белия балет" завърши 1:1 с Осасуна на "Бернабеу".

Досега тимът на Карло Анчелоти бе безпогрешен - 6 победи от 6 мача.

Тенденцията Реал да допуска гол във всеки един от мачовете през сезона в Испания се запази.

Вини Жуниор откри в края на първото полувреме. В началото на второто Осасуна изравни. В 78-ата минута Бензема пропусна дузпа.

С точката, Реал се изкачи на второ място. "Белият балет" дели лидерството с Барселона с по 19 точки, но "каталунците" са с по-добра голова разлика.



Андрий Лунин застана на вратата на "белия балет", тъй като Тибо Куртоа е контузен.

От първата минута на "Бернабеу" стартира и Карим Бензема. Голмайсторът на Реал Мадрид вече е напълно възстановен от травмата, която го измъчва.

Осасуна изненадващо можеше да поведе в 20-ата минута. Начо Видал се възползва от груба грешка в отбраната на Реал, ала ударът му не се получи и дори не уцели вратата от удобна позиция.

Реал не успяваше да организира нищо сериозно в предни позиции. За сметка на това Монкайола от Осасуна тества Лунин след близо половин час игра, но стражът на "белия балет" бе на мястото си.

В ответната атака, Винисиус получи добре на фланга. Бразилецът се освободи от персоналния си пазач и шутира, но Ерера нямаше проблеми.

Гостите показаха зъби и пропуснаха да пронижат вратата на шампионите. Осасуна организира чудесна контраатака, която Абде не завърши по най-добрия начин. 

В 37-ата минута и Реал погледна по-сериозно към вратата на Осасуна. Бензема отигра по фамозен начин пас на Винисиус, ала топката мина на метър от страничната греда.

Реал удари в края на полувремето. Винисиус откри резултата в 43-ата минута. Бразилецът опита остро центриране, никой не засече паса му в наказателното поле, което изненада вратаря и коварната топка попадна в мрежата на гостите.

Кике Гарсия смълча "Бернабеу" в 50-ата минута. 

Унай Гарсия остана сам на десния фланг и центира. Нападателят на Осасуна стреля с глава от дузпата, с гръб към врата. Топката придоби такава парабола, че украинският страж Лунин нямаше шанс да се намеси.

Две минути по-късно Осасуна можеше да обърне напълно резултата. Отново Кике Гарсия стреля, но шутът му бе блокиран от защитник.

В 60-ата минута Родриго се измъкна зад защитата на гостите. Ударът на бразилеца обаче мина над напречната греда.

В последната третина на срещата, Реал натисна газта.

В 78-ата минута съдията отсъди дузпа за домакините.

Давид Гарсия изблъска с ръце Бензема на 7-8 метра от голлинията. Реферът се консултира с ВАР и след проверката, показа 11-метров наказателен удар. Наказанието бе още по-тежко - съдията изгони Гарсия с директен червен картон.

Зад топката застана Карим Бензема. Голмайсторът на Реал прати топката в горната греда.

За трети пореден път Бензема пропуска дузпа срещу стража на Осасуна - Ерера.

Минути по-късно, французинът прати топката в мрежата, ала бе зад защитата на Осасуна и голът справедливо бе отменен.

В 87-ата минута Вини Жуниор тества рефлекса на Ерера, който отново се намеси.

В последните секунди от редовното време Осасуна можеше да отбележи втори гол, ала опасният шут на Мой Гомес мина много близо до гредата.

Резервата на Реал - Мариано, можеше да донесе трите точки за "белия балет", но стреля над вратата в добавеното време.

 

РЕАЛ МАДРИД - ОСАСУНА 1:1

РЕАЛ МАДРИД: Лунин, Карвахал, Рюдигер, Алаба, Менди, Чуамени, Себайос, Кроос, Родриго, Винисиус, Бензема


ОСАСУНА: Ерера, Начо Видал, Унай Гарсия, Давид Гарсия, Крус, Торо, Монкайола, Брашанац, Абде, Мой Гомес, Кике Гарсия