Садио Мане изрази мнение, че Карим Бензема трябва да спечели „Златната топка“ тази година, подчертавайки, че „той просто го заслужава“, след като изведе Реал Мадрид до триумфите в Шампионска лига и Ла Лига. Бензема приключи като водещ реализатор във висшия футболен ешелон на Испания миналия сезон с 27 гола в 32 мача и регистрира гол или асистенция на всеки 89 минути в ШЛ, което включваше хеттрици срещу Пари Сен Жермен и Челси.

През август той стана вторият най-добър реализатор в историята на Реал, когато отбеляза своя гол номер 324 с екипа на Кралския клуб, задминавайки легендата на „белия балет“ Раул. Само Кристиано Роналдо със своите 450 гола има повече от френския нападател по време на престоя си на „Бернабеу“.

„Честно казано, смятам, че Карим заслужава да спечели „Златната топка“ тази година. Той направи страхотен сезон с Реал Мадрид. Спечели Шампионската лига. Мисля, че просто го заслужава, така че съм щастлив за него“, каза сенегалецът, когато бе запитан кой трябва да завоюва най-престижното индивидуално отличие във футбола.

Самият Мане е един от водещите кандидати за приза, след като вкара решителната дузпа, с която Сенегал надви Египет във финала за Купата на африканските нации. Той го повтори в последния кръг на квалификациите за Мондиал 2022 отново срещу Египет, а победата прати сенегалците на Световното в Катар, което ще се проведе между 20 ноември и 18 декември. 30-годишният футболист помогна и на Ливърпул да запише домашен дубъл в Англия, печелейки Купата на Лигата и ФА Къп, като остана на косъм от исторически куадрупъл, завършвайки близо до спечелването на Шампионската лига и Висшата лига.

Мане се присъедини към Байерн Мюнхен през лятото и продължи впечатляващата си година, въпреки че все още смята, че Бензема, който е фаворит за „Златната топка“, трябва да я спечели. „Знам, че спечелих Купата на Африка, беше голяма утеха за мен и цялата страна, и съм наистина адски щастлив да триумфирам с първата си Купа на Африка. Но смятам, че Карим я заслужава, вярвам го“, категоричен бе нападателят.

Резултатите от „Златната топка“ ще бъдат базирани на резултатите от сезона, а не толкова от календарната година за първи път в историята на наградата. Победителят ще бъде обявен на специална церемония на 17 октомври в Париж.