Реал Мадрид победи с 1:0 като гост Хетафе и си върна поне временно първата позиция в класирането на Ла Лига. Единствения гол в срещата отбеляза Едер Милитао още в третата минута. Тимът на Карло Анчелоти не допусна сериозни положения пред вратата на резервата Андрий Лунин и за първи път през сезона завърши мач в първенството без допуснат гол.

Системата за видеоповторения също имаше доста работа, като в края на първото полувреме отмени дузпа за Реал, а в началото на второто гол на Родриго.

Така преди утрешното домакинство на Барселона на Селта тимът на Карло Анчелоти води в класирането с актив от 22 точки, с три повече от каталунците. Хетафе е 16-ти със 7. През идната седмица Реал гостува на Шахтьор Донецк в Шампионската лига, а в неделя е голямото дерби на Испания “Ел Класико”, в което “Кралете” посрещат Барселона.

Двубоят се разви по перфектен начин за Реал Мадрид, който поведе в резултата още в третата минута. Лука Модрич центрира от ъглов удар, а Едер Милитао бе изпуснат на близката греда и с глава опъна мрежата за 1:0. Това бе и най-ранният гол за Реал този сезон.

Малко след това гостите можеха да удвоят преднината си, след като Дани Карвахал пробва да стреля от трудна позиция, но прати топката над вратата. В 23-та минута Хетафе изгради най-добрата си атака. Ангилери центрира от лявото крило, но Борха Майорал не успя да засече топката. Тя пък мина на сантиметри от страничната греда.

Последваха равностойни минути без сериозни положения пред двете врати. Чак в края на първата част Реал получи право да изпълни дузпа, след като Луис Мила бе фаулирал Винисиус в наказателното поле. Наказателен удар обаче нямаше, тъй като се чакаше намесата на ВАР, а повторенията показаха, че малко преди нарушението, в началото на пробива на бразилеца, топката е излязла от пределите на терена.

В началото на второто полувреме Реал имаше страхотна възможност да вкара втори гол. В 48-та минута гостите причиниха истински хаос в наказателното поле на Хетафе, но първо удар на Родриго бе блокиран, след това шут на Чуамени бе отразен от Сория, а накрая защитник на домакините спря и изстрел на Модрич.

Хетафе отговори с хубав удар на Аленя, който не затрудни особено Лунин. В 57-та минута Родриго си помисли, че е вкарал така успокоителният втори гол за Реал, но той бе отменен заради засада. Бразилецът бе в нередовна позиция по време на подаването на Валверде. Самият полузащитник опита късмета си с далечен шут в 78-та минута, но Сория отрази.

В добавеното време на срещата домакините имаха претенции за дузпа след падане на Джене в наказателното поле на Реал, но реферът Матео Лаос бе категоричен, че нарушение няма. ВАР също не сигнализира за нередност.

Хетафе - Реал Мадрид 0:1
0:1 Едер Милитао 3’

Хетафе: Сория, Суарес, Джене, Митрович, Дуарте, Ангилери (83 - Амави), Алгобия (83 - Валенсиано), Аленя (66 - Порту), Мила, Юнал (86 - Латаса), Майорал (66 - Ел Хадади)

Реал Мадрид: Лунин, Карвахал, Рюдигер, Милитао (84 - Начо), Алаба, Камавинга (84 - Асенсио), Чуамени, Модрич, Валверде, Родриго (89 - Диас), Винисиус