Защитникът на Реал Мадрид Антонио Рюдигер е със затворено око и 20 шева след равенството 1:1 срещу Шахтьор във Варшава в Шампионската лига снощи. 

Германецът вкара изравнителния гол късно в двубоя, но при ситуацията пострада сериозно, след като се сблъска с вратаря на домакините и целия бе облян в кръв. Така Кралете останаха непобедени от старта на сезона. 

Тази сутрин, веднага след завръщането на отбора в Мадрид, на футболиста бяха направени нови изследвания, които показаха, че няма контузия на очната костна орбита, а само натъртване, но понастоящем той почти не вижда с лявото си око. 

Случилото се даде повод на "Марка" да припомни една знаменита фраза на Алфредо ди Стефано, който преди време каза: "Екипът на Реал Мадрид е бял. той може да бъде покрит с кал, мръсотия и кръв, но никога със срам!".  

Все пак надеждите са, че в течение на няколко дни оттокът ще спадне и състоянието му ще се подобри, така че шансовете му да вземе участие в супердербито срещу Барселона този уикенд изобщо не са малки. Възможно е обаче да носи предпазна маска. 

Бившият защитник на Челси не започна добре сезона, идвайки на „Бернабеу”, но в последните мачове играе добре и демонстрира защо бе привлечен от Реал, носейки сериозна сигурност в защита.