Реал Мадрид подпечата първото си място в група F на Шампионската лига, след като разби с 5:1 Селтик на "Сантяго Бернабеу".  Лука Модрич, Родриго, Марко Асенсио, Винисиус и Федерико Валверде бяха точни за "кралете", а почетният гол за шотландците бе дело на Жота.

След само шест минути игра Реал поведе в резултата. Валверде стреля, а Йенц спря удара му с ръка и домакините получиха 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Лука Модрич, който преодоля без проблеми Джо Харт.

В 19-ата минута Ферлан Менди стреля, а топката отново срещна ръката на играч на Селтик и за втори път в двубоя бе отсъдена дузпа за испанския гранд. Този път Стефани Фрапар имаше нужда от ВАР, за да потвъри наказателния удар, от който Родриго удвои резултата.

Десетина минути преди края на полувремето и "детелините" получиха дузпа, но Куртоа отрази удара от бялата точка на Юранович. В началото на втората част европейският клубен шампион стигна до трети гол. В 51-ата минута Асенсио се разписа от воле след хубава асистенция на Карвахал от аутлинията. 

След час игра се разписа и Винисиус, който довкара топката във вратата на шотландците след удар на Кроос. Малко по-късно Валверде реализира с красив шут извън пеналта, с който намери далечния ъгъл на Харт за 5:0.

Шест минути преди края на редовното време португалското крило Жота вкара страхотен гол от пряк свободен удар, за който именно той бе спънат. Техничарят прехвърли стената, построена от Куртоа и въпреки реакцията си, белгиецът нямаше шанс да отрази изстрела.

В другия мач от групата РБ Лайпциг удари с 4:0 Шахтьор Донецк като гост на неутралния терен в Полша и завърши на второто място. Украинците останаха трети и ще продължат в плйофите на Лига Европа.