Полузащитникът Тони Кроос, който се отказа от националния отбор на Германия през миналата година, призна, че му липсва тръпката от това да играе на световното първенство по футбол.

32-годишният халф на Реал Мадрид обаче не каза нищо за евентуално завръщане в състава на Бундестима,

Кроос коментира заедно с брат си Феликс в подкаста им Einfach mal Luppen представянето на германския тим в първите два мача от световното първенство в Катар, в които четирикратните световни шампиони записаха загуба с 1:2 от Япония и равенство 1:1 с Испания.

"Ако не усещаш тръпката от играта като футболист, може е време да се откажеш. При мен обаче не е така и определено ме боли от това, което видях", коментира Кроос, който през 2014 година спечели световната титла на шампионата в Бразилия.

"Аз все още играя редовно и мисля, че се справям доста добре, така че бих бил от полза на отбора", каза Кроос.

"В тима има чудесни момчета и те знаят, че могат да играят и по-добре. Те са наясно с този факт и не е нужно да правим трагедии от резултатите до момента", заяви още халфът на Реал.

Той обаче не е доволен от стила на игра на Германия, въпреки че повечето медии в страната похвалиха играчите на старши треньора Ханзи Флик за представянето им срещу Испания.

"Много рядко успявахме да се справим с испанската преса. Почти никога не съм виждал вратарят Мануел Нойер да изритва толкова много топката напред", завърши Кроос.