Реал Мадрид измъкна трудна победа с 2:0 при гостуването си на Валядолид при подновяването на Ла Лига след Световното първенство в Катар. В герой за „лос бланкос“ се превърна Карим Бензема, който заби двете попадения в края на мача и изкачи „кралете“ на върха в класирането. Домакините завършиха двубоя в намален състав заради директен червен картон на Серхио Леон в 82-ата минута.

Хората на Карло Анчелоти имаха териториално превъзходство, но не успяваха да превземат вратата на Масип. В края на мача обаче Бензема се превърна в герой. Той първо реализира от дузпа в 83-ата минута, а в 89-ата фиксира крайния резултат. Домакините също показаха зъби и пропиляха няколко изгодни възможности пред вратата на Куртоа, който спаси мадридчани и „кралете“ спечелиха последния си мач за календарната година.

Така Реал Мадрид събра актив от 38 точки и оглави класирането, с точка пред Барселона. „Блаугранас“ ще играе каталунско дерби срещу Еспаньол и отново може да си върне лидерската позиция. Валядолид е 15-ти със 17 пункта.

Анчелоти направи няколко интересни рокади в състава си. На резервната скамейка останаха Модрич и Чуамени. Карим Бензема водеше атаката на „кралете“.

Двубоят започна с едноминутно мълчание в памет на Краля на футбола – Пеле, който почина в четвъртък. „Лос бланкос“ натисна съперника си още след първия съдийски сигнал. Вратарят Жорди Масип спаси далечен изстрел на Асенсио в 10-ата минута, а веднага след това гостите претендираха и за дузпа за игра с ръка на Хави Санчес, но съдията Хосе Мунуера не посочи бялата точка.

Натискът на Реал продължи. В 17-ата минута Масип отрази шут на Винисиус, а Бензема не уцели целта при добавката.

Последва неточен удар на Кроос, а в 29-ата минута Асенсио пак се строполи в пеналта, но отново съдията не даде дузпа. Веднага след това Леон принуди Куртоа да се намесва за първи път в срещата.

В 36-ата минута Алваро Агуадо стреля отдалеч, ала Куртоа прояви класа. След това пък Роке Меса би в аут.

Второто полувреме започна с пропуск на Асенсио. В 58-ата минута Масип се справи със слаб изстрел на Бензема.

Мончу пробва да се разпише директно от корнер в 67-ата минута. При последвалия нов корнер Куртоа отрази удар с глава на Леон.

Така се стигна до 79-ата минута, когато Реал най-накрая получи дузпа и откри резултата. Хави Санчес за втори път в мача игра с ръка, този път след корнер. Съдията се консултира с ВАР и посочи бялата точка. Веднага след отсъждането реферът показа директен червен картон на Серхио Леон за бурен протест и реплики към четвъртия съдия. Бензема застана зад топката и не сгреши – 0:1

В 89-ата минута Бензема сложи точка на спора с втория си гол в мача. Камавинга намери сънародника си в пеналта и той разстреля Масип за крайното 0:2.

Валядолид – Реал Мадрид 0:2

Голмастори: 0:2 - Карим Бензема (83-дузпа, 89)

Валядолид: Масип, Фреснеда, Хоакин, Х. Санчес, Ескудеро, Меса, Мончу, Агуадо, И. Санчес, Леон, Плано

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Рюдигер, Алаба, Менди, Валверде, Себайос, Кроос, Асенсио, Бензема, Винисиус