Виляреал тресна с 2:1 Реал Мадрид и записа страхотна шампионатна победа след драматично второ полувреме, в което паднаха и трите попадения.

Головете за "Жълтата подводница" мушнаха Йереми Пино в 47-ата минута и Жерард Морено в 63-ата от дузпа. Точен за столичани бе Карим Бензема (60) също от дузпа.

Така Реал допусна второ поражение през кампанията след това от Райо Валекано преди точно два месеца. 

Трябва да се отбележи, че Карло Анчелоти не бе пуснал нито един испанец в стартовия си състав, което се случва за първи път в историята на "кралете".

С тази победа Виляреал се изкачи до четвъртото място в класирането. Реал дели първата позиция с Барса, но "каталунците" са с мач по-малко. Утре Барса играе с Атлетико Мадрид и при победа ще дръпне с три точки на "белия балет".

За Реал предстои мач с Валенсия за Суперкупата на Испания в сряда, а след това предстои визита на Виляреал в 1/8-финалите за Купата на Краля. В първенството европейските клубни шампиони гостуват на Атлетик Билбао, докато Виляреал гостува на Селта за първенство, преди да приеме Реал за нов сблъсък на "Ла Керамика".


Още в петата минута удар на Франсес Коклен срещна гредата на вратата на столичани, а след близо четвърт час Карим Бензема пропусна да открие резултата.

Преди почивката Винисиус и Едер Милитао също бяха близо до това да се разпишат във вратата на "жълтите". 

Още във втората минута на втората част Йереми Пино получи пас от Жерард Морено и даде преднина в полза на Виляреал.  

С точно изпълнение на дузпа от Бензема в 60-ата минута Реал Мадрид изравни, след като Хуан Фойт игра с ръка в наказателното поле. Най-тежкото наказание във футбола беше отсъдено след консултацията на главния съдия Сесар Сото Градо с видео асистент арбитрите.

Само три минути по-късно домакините си върнаха преднината чрез Морено, който беше точен при ново изпълнение на 11-метров наказателен удар, отсъден за игра с ръка в наказателното поле на Дейвид Алаба.

Шампионът на Испания направи неуспешни опити да изравни. В деветата минута на допълнителното време Арно Данжума с далечен шут на празна врата пропусна да направи резултата 3:1 след бърза контра за "жълтите", дошла след включване в атака на вратаря Тибо Куртоа при изпълнение на ъглов удар за Реал Мадрид.