Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти смята, че отборът му е заслужавал победата в мача от испанското футболно първенство срещу Реал Сосиедад, завършил 0:0 на "Бернабеу" снощи.

"Представихме се много добре, заслужавахме да спечелим. С всеки изминал мач в отбора се забелязва прогрес и развитие. Играхме добре както с топката, така и без нея. Не успяхме да отбележим попадение, но бяхме близо до него. Доволен съм от това, че отборът показа добро игрово ниво", заяви италианският спец. 

"Това беше един от най-добрите ни мачове. Бяхме ангажирани във всяко едно отношение.  Играхме с много желание в продължение на 90 минути. Имахме висок коефициент на полезно действие до края, единствено ни липсваше гола", добави той.  

Шампионът Реал Мадрид вече изостава на 5 точки зад лидера Барселона, но Анчелоти не смята, че на този етап това е бъде решаващо в борбата за титлата.

"Изоставаме с 5 точки от Барселона и бързо трябва да наваксаме пропуснатото. Каталунците играят много силно, но им предстои още дълъг път. Януари не беше добър месец за нас, но в отбора се забелязва израстване и прогрес. Скоро ще дойдат и добрите резултати", категоричен бе специалистът.