Майорка изненада с 1:0 Реал Мадрид в мач от 20-ия кръг на Ла Лига. Успехът за домакините дойде след автогол на Начо още в началото на срещата, а Марко Асенсио пропусна дузпа след почивката. Така тимът на Карло Анчелоти остана на 5 точки зад лидера Барселона, който може да се откъсне още след двубоя си със Севиля по-късно тази вечер.

Гостите изиграха безобразно слаб мач, за което допринесе и това, че бяха без контузените Карим Бензема и Едер Милитао. Лука Модрич пък бе оставен сред резервите, където бе и Дейвид Алаба, който също лекуваше травма.

В 7-ата минута островитяните поискаха дузпа за игра с ръка на Камавинга в наказателното поле, но сигнал от съдията Алехандро Ернандес не последва. Майорка все пак поведе в резултата в 13-ата минута.

Домакините организираха атака отляво, която завърши с центриране на Дани Родригес в пеналта, където Ведат Мурики надскочи Начо и макар да бе с гръб към вратата, насочи топката с глава неспасяемо във вратата на Лунин - 1:0.

В крайна сметка обаче от повторенията се видя, че кълбото рикошира именно от защитника на „белите“. В следващите минути Реал натисна, но така и не можеше да отправи точен удар към вратата на Предраг Райкович. До края на полувремето на терена имаше повече нерви, отколкото футбол.

Реал получи голям шанс да изравни резултата в 57-ата минута. Вратарят Райкович фаулира Винисиус Жуниор в наказателното поле, след което последваха спорове и преразглеждане от системата ВАР, а дузпата беше потвърдена. Зад топката застана Марко Асенсио, но стражът на Майорка усети накъде ще бие испанецът и спаси удара.

Малко след това Анчелоти пусна в игра Лука Модрич на мястото на Федерико Валверде. В 66-ата минута Асенсио пробва удар от границата на пеналта, но покрай лявата греда Райкович.

Две минути по-късно Винисиус направи прекрасен пробив отляво, при който стигна почти до вратаря, но и този път Райкович отрази. Двадесет минути преди края на редовното време беше извършена нова тройна смяна за мадридчани. Влязоха Дейвид Алаба, Тони Кроос и Мариано Диас, които замениха съответно Дани Себайос, Орелиен Чуамени и Марко Асенсио. Това обаче не даде резултат. 

В добавените 8 минути най-близо до изравнителен гол беше Рюдигер, но и той не успя да вкара и домакините стигнаха до победата. Майорка вече има 28 точки и е на десета позиция.

Така “кралете” рискуват Барселона да вземе и психологическо предимство от още по-голям аванс на върха, защото ще пропуснат следващия кръг в Ла Лига заради участието си на Световното клубно първенство.

На форума в Мароко идната сряда (8 февруари) Реал ще играе полуфинал срещу Ал Ахли (Египет), след което в събота (11 февруари) ще излезе в битка за финала или мача за третото място срещу Фламенго или Ал-Хилал.