Реал Мадрид постигна труден успех с 2:0 като гост на Осасуна. Дни преди гостуването си на Ливърпул от Шампионската лига възпитаниците на Карло Анчелоти изковаха успеха с голове в последните 12 минути. В 78-та Федерико Валверде даде аванс за тима си, а в 92-та минута Марко Асенсио довърши домакините. Малко преди това гол на Винисиус беше отменен заради засада. Домакините също имаха своите шансове, но в началото на първото полувреме Мой Гомес удари греда.

Така Реал събра актив от 51 точки и се доближи на 5 от лидера в класирането Барселона. Каталунците обаче са с мач по-малко - домакинство на Кадис утре. Осасуна е на 10-то място с 30.

Реал беше без голямата си звезда Карим Бензема, аут за мача бяха още Тони Кроос, Орелиен Чуамени и Ферлан Менди, но добрата новина за Карло Анчелоти бе завръщането на Винисиус Жуниор, който изтърпя наказание.

Двубоят започна равностойно, с някои сериозни сблъсъци по терена. В 10-та минута Реал имаше страхотен шанс да поведе в резултата, след като Йон Монкайола не прецени добре една извеждаща топка към Винисиус, бразилецът успя да го изпревари и да изскочи сам срещу стража на домакините. Крилото опита да мушне топката между краката на Серхио Ерера, който обаче успя да я закачи с петата на десния си крак в последния момент и да я отклони от рамките на вратата.

Четири минути по-късно и Осасуна имаше възможност да отбележи. Мой Гомес опита да изненада Куртоа с далечен удар, но белгиецът отрази. В края на първата част домакините отново бяха близо до гола. Анте Будимир бе изведен в наказателното поле, но стреля неточно с левия си крак.  

Втората част започна с отменен гол на Винисиус заради засада в 51-та минута. Осасуна отговори с опасно центриране на Брашанац и удар с пета на Будимир, който бе отразен от Куртоа. За Реал силни изяви имаха Винисиус и Родриго.

Така се стигна до 62-та минута, когато Осасуна пропусна най-доброто си положение в мача. Мой Гомес блесна с фантастична индивидуална изява, след като излъга няколко играчи на Реал, след което стреля мощно, но топката се отклони в страничната греда. Три минути по-късно и Йон Монкайола пробва късмета си с далечен удар, но топката мина покрай вратата.

В последния четвърт час Реал натисна, но в 74-та минута Винисиус се отчете с пореден сериозен пропуск. Бразилецът отново изскочи сам срещу Серхио Ерера, опита да го финтира, а в последствие да стреля от малък ъгъл. В крайна сметка вратарят на Осасуна успя да спаси.

Четири минути по-късно Реал поведе. Модрич изненада защитата на домакините с хубаво подаване към Винисиус в наказателното поле. Бразилецът пусна успореден пас към Федерико Валверде, който с лекота реализира за 1:0.

В 89-та минута изглеждаше така сякаш Винисиус реши мача за Реал. Бразилецът изскочи отново зад защитата на домакините и този път реализира хладнокръвно. Намеси се обаче ВАР, след което стана ясно, че Вини Жуниор е в положение на засада.

В крайна сметка във втората минута на добавеното време Марко Асенсио вкара втори гол. Халфът получи хубаво подаване от Алваро и с прекрасно насочен удар затвърди успеха на тима си.

Осасуна - Реал Мадрид 0:2
0:1 Федерико Валверде 78’
0:2 Марко Асенсио 90+2

Осасуна: Ерера, Монкайола, У. Гарсия, Д. Гарсия, Санчес, Мой Гомес, Торо, Брашанац (72 - Орос), Р. Гарсия (63 - Морено), Абде, Будимир

Реал Мадрид: Куртоа, Начо (76 - Карвахал), Милитао, Рюдигер, Алаба, Камавинга, Модрич, Себайос (66 - Асенсио), Валверде, Винисиус, Родриго (87 - Алваро)